Je hebt nodig:
1 pompoen
750 ml bouillon
1 rode peper
1/4 theelepel komijn (djintan)
1 fijngehakt ui
de rasp van 1 citroenschil
2 bollen gember
1 blikje kokosmelk
Voorbereiding is het het meeste werk:
De pompoen schillen, schoonmaken en in blokjes snijden
De rode peper schoonmaken en in stukjes snijden
De ui fijnhakken en de schil van de citroen raspen
In een beetje olie de ui bakken met de peper, de komijn, en de citroenrasp. Met de knoflookpers de gember erboven uitpersen. Dit even laten doorsudderen en daarna de pompoen toevoegen samen met de bouillon en de kokosmelk.
20 min. zachtjes laten sudderen en dan het geheel met de staafmixer pureren.
Naar smaak nog peper en zout toevoegen.
Ik had het nog nooit gegeten, maar dit ga ik zeker nog eens maken.
1 pompoen
750 ml bouillon
1 rode peper
1/4 theelepel komijn (djintan)
1 fijngehakt ui
de rasp van 1 citroenschil
2 bollen gember
1 blikje kokosmelk
Voorbereiding is het het meeste werk:
De pompoen schillen, schoonmaken en in blokjes snijden
De rode peper schoonmaken en in stukjes snijden
De ui fijnhakken en de schil van de citroen raspen
In een beetje olie de ui bakken met de peper, de komijn, en de citroenrasp. Met de knoflookpers de gember erboven uitpersen. Dit even laten doorsudderen en daarna de pompoen toevoegen samen met de bouillon en de kokosmelk.
20 min. zachtjes laten sudderen en dan het geheel met de staafmixer pureren.
Naar smaak nog peper en zout toevoegen.
Ik had het nog nooit gegeten, maar dit ga ik zeker nog eens maken.
Reacties
Een reactie posten