Omdat wij altijd gek waren op teri yaki, maar de hoeveelheid uit een pakje te klein wordt voor een gezin van 4, moest ik op zoek naar een eigen variant.
Dat is deze geworden:
Men neme, voor het vlees en de marinade:
350 gr. biefstukreepjes (kipfilet kan ook prima)
zout en peper, 1 theelepel maizena
1 eetlepels teri yaki saus
1 eetlepel droge sherry of rijstwijn
1 eetlepel (sesam)olie
Snij het vlees in reepjes en bestrooi het met zout. peper en maizena.
Roer daarna de teri yaki saus, sherry en olie door elkaar en gooi het vlees erin.
Dit zeker 2 uur laten staan.
Voor de saus zoek je bij elkaar:
200 sperziebonen
1 zakje taugé
1 gesnipperde ui
2 lente uitjes
1/2 bakje champignons
3 teentjes knoflook
3 bolletjes gember
1,5 dl kippenbouillon (van tablet)
2 eetlepels sherry
1 theelepel sambal manis
2 a 3 eetlepels oestersaus
1 theelepel maizena opgelost in een klein beetje water
sesamzaadjes
Maak de sperziebonen schoon en kook ze 5 min. voor.
Verhit in een wok een beetje olie en doe de uitjes en de knoflook in de pan.Voeg de voorgekookte sperziebonen , de champignons, gember en taugé toe en laat het even meebakken. Voeg daarna de kippenbouillon, de sherry , de sambal ,oestersaus en fijngesneden lente uitjes toe. Laat het geheel op een laag pitje +/- 8 min. sudderen. Voeg daarna de maizena toe zodat het geheel een beetje bindt en je een sausje krijgt. Bak ondertussen het vlees en voeg het toe aan het sausje.Strooi voor het serveren de sesamzaadjes eroverheen.
Lekker met (basmati)rijst gekookt in een beetje bouillon.
Eet smakelijk!
Dat is deze geworden:
Men neme, voor het vlees en de marinade:
350 gr. biefstukreepjes (kipfilet kan ook prima)
zout en peper, 1 theelepel maizena
1 eetlepels teri yaki saus
1 eetlepel droge sherry of rijstwijn
1 eetlepel (sesam)olie
Snij het vlees in reepjes en bestrooi het met zout. peper en maizena.
Roer daarna de teri yaki saus, sherry en olie door elkaar en gooi het vlees erin.
Dit zeker 2 uur laten staan.
Voor de saus zoek je bij elkaar:
200 sperziebonen
1 zakje taugé
1 gesnipperde ui
2 lente uitjes
1/2 bakje champignons
3 teentjes knoflook
3 bolletjes gember
1,5 dl kippenbouillon (van tablet)
2 eetlepels sherry
1 theelepel sambal manis
2 a 3 eetlepels oestersaus
1 theelepel maizena opgelost in een klein beetje water
sesamzaadjes
Maak de sperziebonen schoon en kook ze 5 min. voor.
Verhit in een wok een beetje olie en doe de uitjes en de knoflook in de pan.Voeg de voorgekookte sperziebonen , de champignons, gember en taugé toe en laat het even meebakken. Voeg daarna de kippenbouillon, de sherry , de sambal ,oestersaus en fijngesneden lente uitjes toe. Laat het geheel op een laag pitje +/- 8 min. sudderen. Voeg daarna de maizena toe zodat het geheel een beetje bindt en je een sausje krijgt. Bak ondertussen het vlees en voeg het toe aan het sausje.Strooi voor het serveren de sesamzaadjes eroverheen.
Lekker met (basmati)rijst gekookt in een beetje bouillon.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten