Van de week al een keer geprobeerd en nu nog een keer om wat meer smaak te krijgen...het is gelukt, dus deel ik het graag :)Het gerecht heeft volgens ons een lekker pitje, niet overheersend maar wel aanwezig...lekker!
Wat je nodig hebt:
1 peper
3 tenen knoflook
schep gemberpuree
1 wortel
handjevol haricots verts
1 prei
blikje minimais
sesamolie
rijstazijn
sojasaus
ketjap
olie (ik had olie met rode peper en knoflook)
4 eieren
rijst
3 lenteuitjes
Wat je gaat doen :
Zet twee pannen met water op het vuur en breng het aan de kook, snij ondertussen de wortel in plakjes en de haricots verts in 2-en, de prei in plakjes en de minimais ook in 2-en, de lenteui in plakjes en zet de lenteui apart, deze gaat door de rijst. Kluts in 2 keer 2 eieren en bak ze. Als ze klaar zijn maak je er rolletjes van en snij je ze in stukjes, zet ze dan apart, dit gaat door de rijst.
De peper ontdoen van de zaadjes en in kleine stukjes snijden, knoflook platdrukken met je mes en dan ook in kleine stukjes snijden. Als het water in de pan kookt doe je in de 1 de rijst en in de ander de wortel en de haricots verts. Deze kook je gedurende 3 tot 5 minuten en dan spoel je ze af met koud water.
Verhit dan een laagje olie in de wok en voeg hier de peper, knoflook en gemberpuree aan toe en meteen daarachteraan alle groenten. goed door elkaar schudden en lekker bakken op hoog vuur een paar minuten en giet er dan een flinke scheut rijstazijn en sesamolie overheen. Als laatste nog een beetje sojasaus.
Meng de rijst met de lenteui en het ei en voeg een beetje ketjap toe.
Schep de rijst op het bord, groente ernaast en je kunt eventueel nog wat van de olie in de pan over de rijst gieten, dit vond Patriek heerlijk! Geeft wel nog iets meer pit aan het geheel.
en dan.......
Eet smakelijk!
Wat je nodig hebt:
1 peper
3 tenen knoflook
schep gemberpuree
1 wortel
handjevol haricots verts
1 prei
blikje minimais
sesamolie
rijstazijn
sojasaus
ketjap
olie (ik had olie met rode peper en knoflook)
4 eieren
rijst
3 lenteuitjes
Wat je gaat doen :
Zet twee pannen met water op het vuur en breng het aan de kook, snij ondertussen de wortel in plakjes en de haricots verts in 2-en, de prei in plakjes en de minimais ook in 2-en, de lenteui in plakjes en zet de lenteui apart, deze gaat door de rijst. Kluts in 2 keer 2 eieren en bak ze. Als ze klaar zijn maak je er rolletjes van en snij je ze in stukjes, zet ze dan apart, dit gaat door de rijst.
De peper ontdoen van de zaadjes en in kleine stukjes snijden, knoflook platdrukken met je mes en dan ook in kleine stukjes snijden. Als het water in de pan kookt doe je in de 1 de rijst en in de ander de wortel en de haricots verts. Deze kook je gedurende 3 tot 5 minuten en dan spoel je ze af met koud water.
Verhit dan een laagje olie in de wok en voeg hier de peper, knoflook en gemberpuree aan toe en meteen daarachteraan alle groenten. goed door elkaar schudden en lekker bakken op hoog vuur een paar minuten en giet er dan een flinke scheut rijstazijn en sesamolie overheen. Als laatste nog een beetje sojasaus.
Meng de rijst met de lenteui en het ei en voeg een beetje ketjap toe.
Schep de rijst op het bord, groente ernaast en je kunt eventueel nog wat van de olie in de pan over de rijst gieten, dit vond Patriek heerlijk! Geeft wel nog iets meer pit aan het geheel.
en dan.......
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten