Voor deze overheerlijke dubbeldekkers (ongeveer 10 stuks, afhankelijk van de grootte) heb je nodig :
Voor het deeg:
Voor de chocoladecreme :
Wat je gaat doen :
Vermeng de poedersuiker, bloem en boter met elkaar en kneed en rol het tot een bal.
Verpak het dan in plasticfolie en leg het even in de koelkast om te rusten.
Dan in de keukenmachine de zachte boter en poedersuiker met elkaar vermengen en dan als laatste de gesmolten chocolade, keukenmachine laten draaien tot alles goed vermengd is.
(chocolade kun je au bain marie smelten maar gaat net zo goed in de magnetron)
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
Bestrooi het aanrecht met bloem, haal het deeg uit de koelkast en rol het op het aanrecht uit, steek dan rondjes uit het deeg (ik heb een espressoglas gebruikt).
Doe een velletje bakpapier over het bakblik en plaats de uitgestoken rondjes hierop.
Smeer met een kwastje wat eigeel over het deeg heen en plaats ze dan in de oven.
Bak ze ongeveer tien minuten en laat ze dan even afkoelen.
Na ongeveer een half uurtje zijn ze voldoende afgekoeld om de creme erop te doen.
Neem hiervoor een koekje, smeer er creme overheen en plaats er een ander koekje op, om het af te maken nog wat poedersuiker overheen strooien en dan .....eet smakelijk!