Omdat Yvonne zoveel dorito's over heeft :D
Voor 2 personen:
150 gram tortillachips (nacho of naturel)
150 - 200 gram mais
125 ml creme fraiche
100 - 150 gram geraspte kaas
Voor de salsa:
2 sjalotjes of 1 rode ui
1 teentje knoflook
4 grote rijpe tomaten
(1 paprika in stukjes voor degene die daarvan houden)
1 eetlepel rode-wijnazijn
1 theelepel suiker
1/2 theelepel chilipoeder
scheutje olijfolie
(of neem kant en klare salsa en meng er verse tomaten door)
Ontvel de tomaten (met een mes het vel kruislings rondom insnijden en in een kom met heet water leggen, na enkele minuten met koud water laten schrikken, dan haal je het er zo af) en snijdt ze in stukjes. Snipper de ui en pers/snipper de knoflook.
Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan de tomaat, azijn, suiker en chilipoeder toe (eventueel nog blokjes paprika) en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel een minuut of 7 pruttelen zonder deksel.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden.
Roer de mais door de salsa en warm nog 3 minuten door.
Leg een laag tortillachips op de bodem van een ovenschotel. Verdeel de salsa erover en smeer daarover een laag creme fraiche. Bestrooi de schotel met de kaas en bak het geheel 15 minuten in de oven.
Lekker met avocadosalade!
Voor 2 personen:
150 gram tortillachips (nacho of naturel)
150 - 200 gram mais
125 ml creme fraiche
100 - 150 gram geraspte kaas
Voor de salsa:
2 sjalotjes of 1 rode ui
1 teentje knoflook
4 grote rijpe tomaten
(1 paprika in stukjes voor degene die daarvan houden)
1 eetlepel rode-wijnazijn
1 theelepel suiker
1/2 theelepel chilipoeder
scheutje olijfolie
(of neem kant en klare salsa en meng er verse tomaten door)
Ontvel de tomaten (met een mes het vel kruislings rondom insnijden en in een kom met heet water leggen, na enkele minuten met koud water laten schrikken, dan haal je het er zo af) en snijdt ze in stukjes. Snipper de ui en pers/snipper de knoflook.
Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan de tomaat, azijn, suiker en chilipoeder toe (eventueel nog blokjes paprika) en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel een minuut of 7 pruttelen zonder deksel.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden.
Roer de mais door de salsa en warm nog 3 minuten door.
Leg een laag tortillachips op de bodem van een ovenschotel. Verdeel de salsa erover en smeer daarover een laag creme fraiche. Bestrooi de schotel met de kaas en bak het geheel 15 minuten in de oven.
Lekker met avocadosalade!
1 zak is het laatste half uur al in Patriek zijn maag verdwenen ;) maar lekker!!!!
BeantwoordenVerwijderen