Omdat Sinterklaas in aantocht is, een kruidnotentaart.
Mijn versie, want het idee had ik van Yvonne.
Voor de bodem:
100 gr. donkerbruine basterdsuiker
100 gr. zelfrijzend bakmeel
50 gr. boter (30 voor de bodem, 20 voor het invetten)
2 eieren
evt. 1 theelepel speculaaskruiden, maar zonder smaakt het ook lekker
De eieren en de suiker 5 min. lang schuimend kloppen
Daarna de vloeibare boter en het bakmeel erdoor spatelen.
In de taartbodemvorm en dan 8 min. bakken in een voorverwarmde oven van 225 gr.
De bodem een beetje laten afkoelen en dan met de creme beginnen.
Daarvoor heb je nodig:
3 handen kruidnoten (ongeveer)
200 ml vanillevla
1/2 bakje mascarpone
De kruidnoten laat je even staan in de vanillevla en daarna maak je er met de staafmixer een egale smurrie van. Daarna de mascarpone erdoorheen mixen en de mix verdelen over de taartbodem. (Je kunt de taartbodem eerst nog besmeren met speculaaspasta of een beetje besprenkelen met koffielikeur) Daarna een beetje oploskoffie erover zeven met een theezeefje en lekker laten opstijven.
Serveren met een toefje slagroom en een overgebleven kruidnoot,
De hele familie was er erg over te spreken!
Mijn versie, want het idee had ik van Yvonne.
Voor de bodem:
100 gr. donkerbruine basterdsuiker
100 gr. zelfrijzend bakmeel
50 gr. boter (30 voor de bodem, 20 voor het invetten)
2 eieren
evt. 1 theelepel speculaaskruiden, maar zonder smaakt het ook lekker
De eieren en de suiker 5 min. lang schuimend kloppen
Daarna de vloeibare boter en het bakmeel erdoor spatelen.
In de taartbodemvorm en dan 8 min. bakken in een voorverwarmde oven van 225 gr.
De bodem een beetje laten afkoelen en dan met de creme beginnen.
Daarvoor heb je nodig:
3 handen kruidnoten (ongeveer)
200 ml vanillevla
1/2 bakje mascarpone
De kruidnoten laat je even staan in de vanillevla en daarna maak je er met de staafmixer een egale smurrie van. Daarna de mascarpone erdoorheen mixen en de mix verdelen over de taartbodem. (Je kunt de taartbodem eerst nog besmeren met speculaaspasta of een beetje besprenkelen met koffielikeur) Daarna een beetje oploskoffie erover zeven met een theezeefje en lekker laten opstijven.
Serveren met een toefje slagroom en een overgebleven kruidnoot,
De hele familie was er erg over te spreken!
ik zou dit graag uit willen proberen! Maar hoeveel gram mascarpone heb je nog?
BeantwoordenVerwijderenEen half bakje is 125 gram, eet smakelijk!
VerwijderenGroet Yvonne
heel erg bedankt! de taart was erg lekker!!!
VerwijderenWat leuk om te horen :)
VerwijderenGroet Yvonne
Wat leuk om te horen :)
VerwijderenGroet Yvonne