Bodem
125gr. chocoladedigestives
40 gram amandelen, fijngehakt
90 gram gesmolten boter
1 el bruine basterdsuiker
Vulling
125 gr. pure chocolade
500 gram philedelphia
115 gram bruine basterdsuiker
125 ml room
2 eieren, geklopt
1 tl geraspte sinaasappelschil
Voor de bodem geldt: Verkruimel alles en meng het door elkaar. Druk het in een taartvorm, doorsnede 20 cm., en zet in de koelkast.
Vulling: smelt de chocolade au-bain-marie (of gewoon in de magnetron). Klop de creamcheese met de suiker tot het romig is. Voeg de chocolade, room, eieren en sinaasappelschil toe en klop tot er een romig, stevig mengsel ontstaat. Giet de vulling over de bodem heen en bak het 50-55minuten op 160 graden in de oven, of tot de vulling stevig is. Laat een nacht afkoelen/opstijven in de koelkast.
Garneer met slagroom en geconfijte sinaasappelschil
125gr. chocoladedigestives
40 gram amandelen, fijngehakt
90 gram gesmolten boter
1 el bruine basterdsuiker
Vulling
125 gr. pure chocolade
500 gram philedelphia
115 gram bruine basterdsuiker
125 ml room
2 eieren, geklopt
1 tl geraspte sinaasappelschil
Voor de bodem geldt: Verkruimel alles en meng het door elkaar. Druk het in een taartvorm, doorsnede 20 cm., en zet in de koelkast.
Vulling: smelt de chocolade au-bain-marie (of gewoon in de magnetron). Klop de creamcheese met de suiker tot het romig is. Voeg de chocolade, room, eieren en sinaasappelschil toe en klop tot er een romig, stevig mengsel ontstaat. Giet de vulling over de bodem heen en bak het 50-55minuten op 160 graden in de oven, of tot de vulling stevig is. Laat een nacht afkoelen/opstijven in de koelkast.
Garneer met slagroom en geconfijte sinaasappelschil
Reacties
Een reactie posten