Ingrediƫnten:
300 ml melk,
200 ml. water
1 bouillonblokje
1/2 pompoen (het lekkerst is butternutsquash, als je het mij vraagt)
3a4 worteltjes
kurkuma
kaneel
nootmuskaat
basilicum
evt. creme fraiche om bij te serveren
Snij de pompoen in blokjes en de wortel in dunne plakjes. Bak in een kookpan/soeppan de pompoen in wat boter/olie/margarine samen met de kruiden (ik denk zo'n theelepel van alles, maar minder nootmuskaat) tot het licht begint te kleuren. Voeg de wortel toe en bak deze even mee. Als het dan wel heel erg droog lijkt te bakken, afblussen met melk, water en een verkruimeld bouillonblokje. Voeg wat verse basilicum toe en laat ongeveer 10 tot 15 minuten koken, tot de groenten gaar zijn. Blenden maar... naar smaak zout en peper, wat extra basilicum en eventueel wat bouillonblokjekruimels toevoegen. Nog even verwarmen, niet meer laten koken. Sommige mensen eten het graag met creme fraiche erin, ik vind het vaak al romig genoeg van zichzelf. Lekker met kaasbrood erbij.
300 ml melk,
200 ml. water
1 bouillonblokje
1/2 pompoen (het lekkerst is butternutsquash, als je het mij vraagt)
3a4 worteltjes
kurkuma
kaneel
nootmuskaat
basilicum
evt. creme fraiche om bij te serveren
Snij de pompoen in blokjes en de wortel in dunne plakjes. Bak in een kookpan/soeppan de pompoen in wat boter/olie/margarine samen met de kruiden (ik denk zo'n theelepel van alles, maar minder nootmuskaat) tot het licht begint te kleuren. Voeg de wortel toe en bak deze even mee. Als het dan wel heel erg droog lijkt te bakken, afblussen met melk, water en een verkruimeld bouillonblokje. Voeg wat verse basilicum toe en laat ongeveer 10 tot 15 minuten koken, tot de groenten gaar zijn. Blenden maar... naar smaak zout en peper, wat extra basilicum en eventueel wat bouillonblokjekruimels toevoegen. Nog even verwarmen, niet meer laten koken. Sommige mensen eten het graag met creme fraiche erin, ik vind het vaak al romig genoeg van zichzelf. Lekker met kaasbrood erbij.
Reacties
Een reactie posten