4 personen,
Ingrediƫnten
200 gram brie (als je het kan vinden peperbrie, maar meestal gebruik ik gewoon brie met heeeeeel veel gekneusde zwarte peper)
boter
bosui of sjalotjes, wat je lekker vindt
2 tenen knoflook
500 gram champignons
125 ml droge witte wijn
250 ml groentebouillon
1 el grove mosterd
25 gram zongedroogde tomaatjes
250ml room
2 tl tijm
400 g. tagliatelle
Snijd de korst van de brie en snijd de kaas in dunne plakjes. Snipper de uitjes en hak de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes. maak de zongedroogde tomaat zeer fijn, hoe fijner hoe beter (keukenmachinefijn heeft mijn voorkeur). Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing.
Verhit boter in een grote pan (voor de pastasaus). fruit de uitjes en de knoflook glazig en voeg de champignons toe. Bak tot de champignons gaar zijn. Doe de wijn en de bouillon erbij en laat inkoken tot de helft.
Roer de zongedroogde tomaat, kaas, room en tijm door de saus heen en blijf roeren tot de kaas is gesmolten en een soepele, romige saus ontstaat.
Serveer de pasta met de saus meteen na bereiding.
Ingrediƫnten
200 gram brie (als je het kan vinden peperbrie, maar meestal gebruik ik gewoon brie met heeeeeel veel gekneusde zwarte peper)
boter
bosui of sjalotjes, wat je lekker vindt
2 tenen knoflook
500 gram champignons
125 ml droge witte wijn
250 ml groentebouillon
1 el grove mosterd
25 gram zongedroogde tomaatjes
250ml room
2 tl tijm
400 g. tagliatelle
Snijd de korst van de brie en snijd de kaas in dunne plakjes. Snipper de uitjes en hak de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes. maak de zongedroogde tomaat zeer fijn, hoe fijner hoe beter (keukenmachinefijn heeft mijn voorkeur). Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing.
Verhit boter in een grote pan (voor de pastasaus). fruit de uitjes en de knoflook glazig en voeg de champignons toe. Bak tot de champignons gaar zijn. Doe de wijn en de bouillon erbij en laat inkoken tot de helft.
Roer de zongedroogde tomaat, kaas, room en tijm door de saus heen en blijf roeren tot de kaas is gesmolten en een soepele, romige saus ontstaat.
Serveer de pasta met de saus meteen na bereiding.
Reacties
Een reactie posten