Ingrediƫnten
1 hele sterke espresso
2 el marsala, of tia of amaretto
125 g. lange vingers
200 gr. ricotta
120gr. vetarme zure room
2 el suiker
1/2 vanillestokje
2 el cacaopoeder of geraspte extra pure chocola
Verkruimel de lange vingers, maar hou er 18 apart.
Zet in 6 glazen steeds drie lange vingers rechtop en giet de helft van de espresso met de alcohol er door gemengd erover heen.
Klop de ricotta met de zure room, de vanillemerg en de suiker tot het mengsel gaat indikken (ongeveer 4 minuten). Verdeel de helft van het roommengsel over de glazen. Verdeel hierover de koekkruimels en besprenkel dit nogmaals met koffie/alcohol. Dek dit weer af met het ricottamengsel. Bestrooi met pure chocoladerasp of cacao en laat tenminste 3 uur in de koelkast opstijven.
1 hele sterke espresso
2 el marsala, of tia of amaretto
125 g. lange vingers
200 gr. ricotta
120gr. vetarme zure room
2 el suiker
1/2 vanillestokje
2 el cacaopoeder of geraspte extra pure chocola
Verkruimel de lange vingers, maar hou er 18 apart.
Zet in 6 glazen steeds drie lange vingers rechtop en giet de helft van de espresso met de alcohol er door gemengd erover heen.
Klop de ricotta met de zure room, de vanillemerg en de suiker tot het mengsel gaat indikken (ongeveer 4 minuten). Verdeel de helft van het roommengsel over de glazen. Verdeel hierover de koekkruimels en besprenkel dit nogmaals met koffie/alcohol. Dek dit weer af met het ricottamengsel. Bestrooi met pure chocoladerasp of cacao en laat tenminste 3 uur in de koelkast opstijven.
lekker bezig :)
BeantwoordenVerwijderenDeze ga ik zeker proberen!
groetjes Yvonne