Een bread-and-butter-puddingvariant, recept van Nigella Lawson, leek me té lekker om niet te publiceren hier.
Caramel Croissant Pudding
Voor 2 hebberige snoepers
- 2 oude croissantjes (niet afgebakken afbakcroissants werkt ook)
- 100g poedersuiker
- 30ml water
- 125ml slagroom
- 125ml volle melk
- 30ml. whiskey
- 2 geklopte eieren
1. Verwarm de oven voor op 180C
2. Scheur de croissants in stukken en leg ze in een kleine ovenschaal.
3. Doe de poedersuiker met water in een steelpan (zet nog niet op het fornuis) en roer, zodat de poedersuiker alvast wat oplost. Verwarm de suikeroplossing op middelhoog tot hoog vuur, zonder te roeren tot het bruin kleurt in 3 tot 5 minuten. Blijf bij de pan, zodat het niet aanbrand.
4Zet ht vuur laag en voeg al roerend de room, melk en whiskey toe. Blijf roeren tot alle stukjes glad zijn. Haal van het vuur en voeg al roerende de eieren toe, zodat je een custardsubstantie krijgt. Giet over de croissants en laat 10 minuten intrekken.
5 zet het in de oven voor 20 minuten, tot het klaar is.
Reacties
Een reactie posten