Op verzoek, het recept voor griekse spinaziepilav.
Ingrediƫnten:
boter/margarine of olijfolie
200 gram basmatirijst
1/2 liter groente- of tuinkruidenbouillon
1 pak diepvriesspinazie, fijngehakt
1 bos bosuitjes
2a3 sjalotjes
zout, versgemalen zwarte peper (evt. citroensap en parmezan)
Verhit in een kookpan boter of olijfolie en voeg de ongekookte rijst toe. Bak de rijst, het mag lichtbruin kleuren. Voeg vervolgens de bouillon toe en zout en peper. Roer even goed om en laat ongeveer 15 minuten koken met de deksel op de pan. De deksel gedurende de kooktijd NIET van de pan afhalen!!!
Verhit in een andere (koeken- hapjes-)pan olijfolie of boter. Snipper de sjalotjes en fruit deze glazig. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat dit ontdooien/verwarmen. Snij ondertussen de bosuitjes in ringen en voeg deze toe zodra de spinazie ontdooid is. Verhit nog een paar minuutjes en voeg de spinazie aan de gare rijst toe (of andersom natuurlijk, hangt bij mij af van de grootte van de pan, meestal). Roer goed door en verwarm nog een paar minuten.
Op smaak maken met zout en peper, eventueel kan er citroensap en parmezaanse kaas aan toegevoegd worden, hierover zijn de verschillende bronnen het nooit echt eens, ik doe dit persoonlijk niet.
Is trouwens lekker met champignons, tomaat en knoflook, gebakken met oregano, of griekse burgers van tivall, of de nieuwe pakora's van albert heijn
Ingrediƫnten:
boter/margarine of olijfolie
200 gram basmatirijst
1/2 liter groente- of tuinkruidenbouillon
1 pak diepvriesspinazie, fijngehakt
1 bos bosuitjes
2a3 sjalotjes
zout, versgemalen zwarte peper (evt. citroensap en parmezan)
Verhit in een kookpan boter of olijfolie en voeg de ongekookte rijst toe. Bak de rijst, het mag lichtbruin kleuren. Voeg vervolgens de bouillon toe en zout en peper. Roer even goed om en laat ongeveer 15 minuten koken met de deksel op de pan. De deksel gedurende de kooktijd NIET van de pan afhalen!!!
Verhit in een andere (koeken- hapjes-)pan olijfolie of boter. Snipper de sjalotjes en fruit deze glazig. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat dit ontdooien/verwarmen. Snij ondertussen de bosuitjes in ringen en voeg deze toe zodra de spinazie ontdooid is. Verhit nog een paar minuutjes en voeg de spinazie aan de gare rijst toe (of andersom natuurlijk, hangt bij mij af van de grootte van de pan, meestal). Roer goed door en verwarm nog een paar minuten.
Op smaak maken met zout en peper, eventueel kan er citroensap en parmezaanse kaas aan toegevoegd worden, hierover zijn de verschillende bronnen het nooit echt eens, ik doe dit persoonlijk niet.
Is trouwens lekker met champignons, tomaat en knoflook, gebakken met oregano, of griekse burgers van tivall, of de nieuwe pakora's van albert heijn
Reacties
Een reactie posten