Doorgaan naar hoofdcontent

Geroosterde asperges

Geroosterde asperges


Wat je nodig hebt voor 2 personen :

400 gram kleine groene asperges (onderkant eraf gesneden)
2 eetlepels olijfolie + extra om de schaal in te vetten
60 gram geraspte parmezaanse kaas
1 klein bolletje gehakte knoflook
klein beetje zout
ovenschaal

Wat je gaat doen :

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
Vet de ovenschaal in en doe de asperges in de schaal, verdeel de olie over de asperges heen en hussel door elkaar. Strooi er een klein beetje zout overheen. Zet ongeveer 6 minuten in de oven en haal het er dan weer uit, vermeng de knoflook met de kaas en strooi het over de groente, hussel nog even door elkaar en zet het terug in de oven voor nog ongeveer 6 minuten.
Haal uit de oven en serveer.

Eet smakelijk!







Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

wat je nodig hebt:


1 koolraap
200 ml melk
1 eetlepel maizena
nootmuskaat, zout en peper naar smaak

wat je gaat doen :

Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

150 ml karnemelk
3 eetlepels havermout
1 eetlepel chiazaad
1 banaan
snufje kaneel
3 eetlepels rozijnen
blender

Wat je gaat doen :

De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

Meer smoothierecepten vind je hier

Zucchini alla parmigiana / ovenschotel van courgette en kaas

We hebben weer heerlijk gegeten uit Twee Gulzige Italianen, het is geen moeilijk recept maar het kost wel even tijd om het te maken.
Het oorspronkelijke recept is met de "gewone" courgette, ik heb deze vervangen voor de "bol", in plakjes gesneden en ik heb er 4 gebruikt, met 3 kom je ook een heel eind, maar wij hebben ondertussen lopen snoepen, dat was lekker!
Het recept is voor 4 personen en wij vonden het zo lekker, we eten het deze week weer!

Wat je nodig hebt voor 4 personen :

3 grote courgettes, overlangs gesneden in 5mm dikke plakken
bloem om te bestuiven
4 eieren, losgeklopt met wat peper en zout
plantaardige olie
200 gram stevige mozzarella in blokjes
5 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas
enkele blaadjes basilicum

saus :


2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 kleine ui, fijngehakt
500 gram pomodori uit blik
enkele basilicumblaadjes, grof gescheurd
snuf zout

Wat je gaat doen :

Verhit voor de tomatensaus de olijfolie in een pan, doe de ui erin en smoor hem gl…

Aardappelsalade met creme fraiche

Wat je nodig hebt:

8 grote aardappelen
1 klein bekertje crème fraîche
4 eetlepels mayonaise
3 theelepels grove mosterd
1 snufje suiker
2 tenen knoflook
bieslook en peterselie naar smaak
1 scheutje citroensap
peper en zout


Wat je gaat doen:

Was de aardappelen en kook ze in de schil
in een half uurtje gaar (hangt af van de soort, niet aan snot koken :-)
en laat ze afkoelen. Als ze afgekoeld zijn, snij je ze in blokjes ( je kunt ze als je dat wilt natuurlijk schillen voor die tijd)
Snijd de peterselie en bieslook, pers de teentjes knoflook uit en
meng deze met de verder ingerediënten in een kom/schaal
Schep de blokjes voorzichtig door het mengsel en zet het geheel
nog even afgedekt in de koelkast.

Koolrabi ovenschotel met appel en geitenkaas

Nog zo'n lekkere groente-fruit combinatie: koolrabi met appel!

Voor 2 personen heb je nodig:

- 2 kleine koolrabi's* (of 1 grote)
- 200 gram zachte geitenkaas
- 2 frisse appels (jonagolds bv)
- scheut vloeibare bakboter (ong 4 a 5 lepels)
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- 75 gram walnoten
- honing
- peper en zout

Schil de koolrabi's en snijd deze in blokjes. Kook ze (ong 7 minuten) beetgaar en giet af.
Snijd de appels in ongeveer even grote blokjes (schillen kan, hoeft niet).
Prak de geitenkaas met een vork in een kom fijn met de bakboter en de rozemarijn.
Meng de koolrabi met de appels en de walnoten, breng op smaak met zout en peper en doe het in een ingevette ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en schenk de honing er naar smaak overheen.
Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven op 180 graden. Lekker met notenbrood!


*Niet te verwarren met koolraab! Koolrabi is een kleine groene knol.