Een heerlijke maaltijdsoep waar ik altijd succes mee scoor!
Dit recept is voor ongeveer 8 personen
1 hele kip
4 kippenbouillonblokjes en evt. kruidenbuiltje
boter
750 á 1 kilo in stukjes gesneden tomaat
3 grote gesnipperde uien
2 zakjes kruidenmix voor chili con carne
peper en zout
2 pakken groentenmix Mexico (diepvries)
crème fraîche
tortilla chips
geraste kaas
Zet de kip op in ruim 3 liter water, de bouillonblokjes en evt het kruidenbuiltje. Kook de kip gaar in ongeveer anderhalf uur. Haal de kip uit de pan. Laat het iets afkoelen en haal de botjes van de kip. Snijd de kip in kleine stukjes.
Verhit de boter en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg de tomaatstukjes toe en bak ze 3 minuten mee. Roer de zakjes kruidenmix erdoor. Voeg de bouillon en de kip toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de groentenmix toe en laat alles nog 7 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met wat peper en zout.
Garneer elk bord soep met een toefje crème fraîche, wat tortilla chips en wat geraspte kaas. Geef de rest van de kaas en de chips er apart bij.
Natuurlijk is het altijd lekker om er stokbrood bij te serveren.
Dit recept is voor ongeveer 8 personen
1 hele kip
4 kippenbouillonblokjes en evt. kruidenbuiltje
boter
750 á 1 kilo in stukjes gesneden tomaat
3 grote gesnipperde uien
2 zakjes kruidenmix voor chili con carne
peper en zout
2 pakken groentenmix Mexico (diepvries)
crème fraîche
tortilla chips
geraste kaas
Zet de kip op in ruim 3 liter water, de bouillonblokjes en evt het kruidenbuiltje. Kook de kip gaar in ongeveer anderhalf uur. Haal de kip uit de pan. Laat het iets afkoelen en haal de botjes van de kip. Snijd de kip in kleine stukjes.
Verhit de boter en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg de tomaatstukjes toe en bak ze 3 minuten mee. Roer de zakjes kruidenmix erdoor. Voeg de bouillon en de kip toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de groentenmix toe en laat alles nog 7 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met wat peper en zout.
Garneer elk bord soep met een toefje crème fraîche, wat tortilla chips en wat geraspte kaas. Geef de rest van de kaas en de chips er apart bij.
Natuurlijk is het altijd lekker om er stokbrood bij te serveren.
Reacties
Een reactie posten