Dit gerecht is het lekkerst klaargemaakt in een tajin. Bak het vlees, en de ingrediƫnten die erbij horen, aan in een braad- of koekenpan en schep het vervolgens over in de tajin. Laat het stoven op een laag pitje met een vlamverdeler onder de tajin.
750 gr magere runderlappen
2 tenen knoflook, uitgeperst (mag natuurlijk ook meer zijn)
1 eetlepel chilipoeder
2 theelepels kaneel
2 grote uien, grof gesnipperd
4 eetlepels olijfolie
250 ml vleesbouillon (van een tablet)
300 gr winterwortel, in plakken
1 courgette, in blokjes
Snijd het vlees in grove stukken en schep het om in een braadpan met de knoflook, chilipoeder, kaneel, uien, olijfolie en bouillon.
Voeg zout en peper naar smaak toe en breng het vlees langzaam tegen de kook aan. Stoof het vlees ongeveer 2 1/2 uur op heel zacht vuur (eventueel met een vlamverdeler eronder) (of zie boven) en schep het regelmatig om. Schep de wortel en courgette erdoor en stoof het vlees in nog 30 - 45 minuten zachtjes gaar.
Lekker met couscous of rijst en een frisse salade.
Smakelijk eten!
750 gr magere runderlappen
2 tenen knoflook, uitgeperst (mag natuurlijk ook meer zijn)
1 eetlepel chilipoeder
2 theelepels kaneel
2 grote uien, grof gesnipperd
4 eetlepels olijfolie
250 ml vleesbouillon (van een tablet)
300 gr winterwortel, in plakken
1 courgette, in blokjes
Snijd het vlees in grove stukken en schep het om in een braadpan met de knoflook, chilipoeder, kaneel, uien, olijfolie en bouillon.
Voeg zout en peper naar smaak toe en breng het vlees langzaam tegen de kook aan. Stoof het vlees ongeveer 2 1/2 uur op heel zacht vuur (eventueel met een vlamverdeler eronder) (of zie boven) en schep het regelmatig om. Schep de wortel en courgette erdoor en stoof het vlees in nog 30 - 45 minuten zachtjes gaar.
Lekker met couscous of rijst en een frisse salade.
Smakelijk eten!
Hai Ineke,
BeantwoordenVerwijderenWat leuk dat je recepten hebt geplaatst, volgende week gaan we zeker deze stoofpot proberen, lijkt me lekker! Groetjes!
Het heeft even wat langer geduurd dan een week maar we hebben het nu gegeten, het was heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenIk had alleen geen chilipoeder in huis, dat heb ik vervangen door cayennepeper en djinten, maar het is zeker voor herhaling vatbaar :)