Wat heb je nodig:
Gieser Wildeman peertjes
Rode wijn (liefst een donkere, een Bordeaux ofzo)
Witte suiker
Vanillestokjes
Kaneelstokjes
2 Kruidnagels
Allesbinder
Hoe je t moet maken:
Schil de peertjes en snijd ze in vieren, ontdoe ze van het klokhuis. Gooi ze in een grote pan en bestrooi ze met lekker veel suiker. Giet de rode wijn erover, net zoveel tot de peertjes bijna onder staan. Snijdt de vanillestokjes in de lengte door en gooi ze bij de peertjes. Voeg ook de kruidnagels en de kaneelstokjes toe. Zet op hoog vuur, als het begint te koken zet dan op een klein pitje op laag vuur en laat t uuuuuuren stoven. Roer eventueel af en toe om. Proef af en toe ook even, voeg toe wat je denkt dat t nodig hebt (meer suiker, meer kaneel bijv).
Wanneer ze klaar zijn doe de peertjes dan voorzichtig in een ander pannetje. Zeef de wijnsaus in een ander pannetje en zet in de originele pan weer op t vuur. Meng de allesbinder met de saus net zo lang tot deze zo dik is als je m wil hebben. Doe de peertjes er weer bij en
Geniet!
Reacties
Een reactie posten