Een heerlijk nagerecht voor 6-8 personen.
2 eetlepels zachte boter
500 gr ontpitte kersen (uit pot of vers)
2 eieren
250 ml melk
150 gr bloem
25 gr custardpoeder
1 theelepel gemalen kaneel
3 eetlepels gele basterdsuiker
poedersuiker
1 liter roomijs
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal of quichevorm in met boter. Laat kersen uit een pot goed uitlekken, ontpit verse kersen.
Schep de kersen in de ovenschaal. Klop eieren en melk los. Zeef bloem, custardpoeder en kaneel in een kom, voeg de basterdsuiker toe, meng het door elkaar en schenk, al kloppend met een garde het eimengsel erdoor. Klop er een glad en klontvrij beslag van. Lepel het beslag over kersen in de ovenschaal. Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven, of tot de koek gestold is en goudbruin van kleur. Bestrooi de kersenkoek rijkelijk met gezeefde poedersuiker.
Snijd hem warm in punten en serveer met een bol roomijs.
Smakelijke voortzetting
2 eetlepels zachte boter
500 gr ontpitte kersen (uit pot of vers)
2 eieren
250 ml melk
150 gr bloem
25 gr custardpoeder
1 theelepel gemalen kaneel
3 eetlepels gele basterdsuiker
poedersuiker
1 liter roomijs
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal of quichevorm in met boter. Laat kersen uit een pot goed uitlekken, ontpit verse kersen.
Schep de kersen in de ovenschaal. Klop eieren en melk los. Zeef bloem, custardpoeder en kaneel in een kom, voeg de basterdsuiker toe, meng het door elkaar en schenk, al kloppend met een garde het eimengsel erdoor. Klop er een glad en klontvrij beslag van. Lepel het beslag over kersen in de ovenschaal. Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven, of tot de koek gestold is en goudbruin van kleur. Bestrooi de kersenkoek rijkelijk met gezeefde poedersuiker.
Snijd hem warm in punten en serveer met een bol roomijs.
Smakelijke voortzetting
Reacties
Een reactie posten