Hallo allemaal,
daar ben ik dan eindelijk. Ik ga jullie ook maar eens trakteren op wat lekkere recepten. Ik hoop dat ik jullie er een plezier mee doe.
groeten,
Ineke
Ingrediƫnten:
Voor de bodem:
200 gram digestive biscuit (ik gebruik zelf altijd een cake)
150 gram boter
100 gram basterdsuiker
Voor de vulling:
300 gram monchou
2 zakjes vanillesuiker
1/4 liter slagroom
75 ml Baileys (ik doe er ruim een dl in, je moet er tenslotte ook wat van proeven nietwaar)
eventueel chocolade moccaboontjes
Bereiding:
Boter smelten, biscuitjes verkruimelen en door elkaar mengen. Springvorm bekleden met bakpapier, bedekken met dit mengsel en heel goed aandrukken. (Of: de cake in plakken snijden en daar de bodem mee bedekken.)
Basterdsuiker, monchou en vanillesuiker mixen totdat er een romig mengsel ontstaat. Beetje bij beetje de Baileys erdoor mixen. Slagroom goed stijf kloppen en door het monchoumengsel spatelen. Mengsel op de biscuit- (cake-)bodem scheppen. Minstens 2 uur op laten stijven in de koelkast.
Het is altijd leuk om de taart te garneren met bv moccaboontjes of andere garneerchocolaatjes.
Geniet er lekker van!
daar ben ik dan eindelijk. Ik ga jullie ook maar eens trakteren op wat lekkere recepten. Ik hoop dat ik jullie er een plezier mee doe.
groeten,
Ineke
Ingrediƫnten:
Voor de bodem:
200 gram digestive biscuit (ik gebruik zelf altijd een cake)
150 gram boter
100 gram basterdsuiker
Voor de vulling:
300 gram monchou
2 zakjes vanillesuiker
1/4 liter slagroom
75 ml Baileys (ik doe er ruim een dl in, je moet er tenslotte ook wat van proeven nietwaar)
eventueel chocolade moccaboontjes
Bereiding:
Boter smelten, biscuitjes verkruimelen en door elkaar mengen. Springvorm bekleden met bakpapier, bedekken met dit mengsel en heel goed aandrukken. (Of: de cake in plakken snijden en daar de bodem mee bedekken.)
Basterdsuiker, monchou en vanillesuiker mixen totdat er een romig mengsel ontstaat. Beetje bij beetje de Baileys erdoor mixen. Slagroom goed stijf kloppen en door het monchoumengsel spatelen. Mengsel op de biscuit- (cake-)bodem scheppen. Minstens 2 uur op laten stijven in de koelkast.
Het is altijd leuk om de taart te garneren met bv moccaboontjes of andere garneerchocolaatjes.
Geniet er lekker van!
Reacties
Een reactie posten