Een vegetarisch hoofdgerecht met één van de vergeten groentes. Voor 4 personen. Een aanrader.
Ingrediënten
2 grote venkelknollen
zout
50 gram boter
2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 kleine prei, in ringetjes
150 gr snelkookrijst
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
1 groentebouillontablet
200 ml sinaasappelsap
1/2 eetl. allesbinder of aardappelmeel
100 gr gezouten cashewnoten, grof gehakt
100 gr (dikke plak) belegen kaas, in miniblokjes
50 gr geraspte jongbelegen kaas
1 sinaasappel, geschild, in dunne plakken
Maak de venkel schoon. Verwijder de stronk en de uiteinden van de stelen. Bewaar het venkelgroen. Snijd de harde kern uit de onderzijde van de venkel weg en snijd de venkel in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de boter en roerbak hierin 3 minuten de venkelblokjes, de sjalotjes, de paprika en de prei en bak daarna de rijst 2 minuten mee. Voeg de helft van de tijm en 100 ml water met het bouillontablet toe en kook het rijstmengsel afgedekt 12 - 15 minuten. Roer de cashewnoten en de kaasblokjes door de rijst. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en plaats het gerecht in de oven of onder een hete grill totdat de kaas gesmolten is.
Verwarm intussen het sinaasappelsap met 50 ml water en de rest van de tijm. Bind de saus met allesbinder of aardappelmeel, aangemaakt met 1 eetlepel sap. Garneer met plakken sinaasappel en venkelgroen. Schep de saus op je bord over het gerecht.
Serveer er een frisse salade bij.
Tip: Wil je het heel feestelijk maken, pel dan 8 venkelschuitjes van de knollen af, kook deze 10 minuten in ruim water met zout. Snijd de rest van de venkel in blokjes en gebruik deze voor het gerecht. Leg de venkelschuitjes in een ovenschaal en vul deze met het mengsel. Zie verder bovenstaande.
Eet smakelijk.
Ingrediënten
2 grote venkelknollen
zout
50 gram boter
2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 kleine prei, in ringetjes
150 gr snelkookrijst
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
1 groentebouillontablet
200 ml sinaasappelsap
1/2 eetl. allesbinder of aardappelmeel
100 gr gezouten cashewnoten, grof gehakt
100 gr (dikke plak) belegen kaas, in miniblokjes
50 gr geraspte jongbelegen kaas
1 sinaasappel, geschild, in dunne plakken
Maak de venkel schoon. Verwijder de stronk en de uiteinden van de stelen. Bewaar het venkelgroen. Snijd de harde kern uit de onderzijde van de venkel weg en snijd de venkel in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de boter en roerbak hierin 3 minuten de venkelblokjes, de sjalotjes, de paprika en de prei en bak daarna de rijst 2 minuten mee. Voeg de helft van de tijm en 100 ml water met het bouillontablet toe en kook het rijstmengsel afgedekt 12 - 15 minuten. Roer de cashewnoten en de kaasblokjes door de rijst. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en plaats het gerecht in de oven of onder een hete grill totdat de kaas gesmolten is.
Verwarm intussen het sinaasappelsap met 50 ml water en de rest van de tijm. Bind de saus met allesbinder of aardappelmeel, aangemaakt met 1 eetlepel sap. Garneer met plakken sinaasappel en venkelgroen. Schep de saus op je bord over het gerecht.
Serveer er een frisse salade bij.
Tip: Wil je het heel feestelijk maken, pel dan 8 venkelschuitjes van de knollen af, kook deze 10 minuten in ruim water met zout. Snijd de rest van de venkel in blokjes en gebruik deze voor het gerecht. Leg de venkelschuitjes in een ovenschaal en vul deze met het mengsel. Zie verder bovenstaande.
Eet smakelijk.
Reacties
Een reactie posten