Toen ik klein was maakte mijn moeder wel eens eierballen als vervanger voor de gehaktbal, het recept kwam bij mijn oma vandaan. Al tijden heb ik het erover en daar blijft het dan bij....maar nu heb ik ze gisteren gemaakt.
Wat je nodig hebt voor 2 personen :
Wat je gaat doen :
Pel de hardgekookte eieren en haal ze 2 keer door de eiersnijder heen zodat je allemaal kleine stukjes krijgt, voeg hier de parmezaanse dipper aan toe ( andere kruiden die je lekker lijken kan natuurlijk ook, ik denk er aan om de volgende keer ook wat ketchup erdoorheen te doen) en meng alles goed door elkaar. Vorm hiervan 2 ballen, als het geheel te droog is, voeg dan een klein beetje melk toe zodat alles wat beter plakt en vormt.
Rol de bal dan vervolgens door paneermeel, het losgeklopte ei en weer door de paneermeel.
Zet een koekepan op het vuur met wat margarine en bak de bal rondom bruin, zo simpel is het, en lekker!
eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten