Doorgaan naar hoofdcontent

Witte chocoladecheesecake met kruidnoten





Omdat de kruidnoten nog niet op waren en ik nog zin had om te exerimenteren ;)
met als resultaat een cheesecake met witte chocolade en kruidnoten!

Wat je nodig hebt:

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijngemalen kruidnoten + 2 extra handjes hele kruidnoten
  • 200 gram witte chocolade
  • 1 vanillestokje
  • 2 bakjes philedelphia roomkaas naturel (185 gr per stuk)
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 ml slagroom
  • taartvorm 26 cm,bakpapier,keukenmachine,mixer

    Wat je gaat doen :

    Breek de chocolade in stukjes en laat dit au bain marie smelten.
    Laat de roomboter smelten in een pannetje en maal ondertussen 200 gram kruidnoten fijn in de keukenmachine.
    Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
    Voeg de gesmolten boter bij de gemalen kruidnoten en roer dit goed door, verdeel het dan over de bodem van de springvorm, druk het aan met de bolle kant van de lepel en zet deze in de koelkast.
    Het vanillestokje in de lengte doorsnijden en merg eruit halen en in een kom doen, hierbij de roomkaas en de basterdsuiker toevoegen en met een mixer tot een gladde emulsie mixen. In een aparte kom de slagroom stijf kloppen.
    Dan de gesmolten chocolade door het kaas/suikermengsel kloppen en de slagroom hierdoorheen spatelen. Op het laatst de 2 handjes kruidnoten er nog doorheen spatelen en dan de vorm weer uit de koelkast halen en de vulling over de bodem verdelen.
    Strijk de bovenkant glad , dek af met plasticfolie en plaats de taart in de koelkast. (bij mij heeft ie er een nachtje ingestaan)

    De volgende dag kun je hem aansnijden.....eet smakelijk!
  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en

    Bladerdeeg borrelhapje

    Bladerdeeg borrelhapje Al weken geleden heb ik een kleine muffinvorm gekocht om eens hapjes met bladerdeeg in te maken, gisteren was het dan eindelijk zo ver dat ik dat dan ook ging doen. Gewoon lekker voor bij de borrel, niet moeilijk om te maken en veel eetplezier daarna :)In de koelkast had ik nog oesterzwammen en kastanjechampignons die ging ik er zeker in doen en tijdens het snijden van de kastanjechampignons had ik in mijn hoofd de toevoegingen al klaar, het ging alleen wel om kleine hapjes dus niet teveel van alles en dat had ik uiteindelijk goed ingeschat Bladerdeeg borrelhapje Wat je nodig hebt voor 12 hapjes : kleine muffinvorm voor 12 muffins 4 plakjes bladerdeeg 1 ei 1 eetlepel roomkaas 3 oesterzwammen 3 kastanjechampignons 1/3 rode peper 1 flinke dessertlepel ras el hanout 2 eetlepels pijnboompitten 1 tomaat klein beetje peper en zout Wat je gaat doen : Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) Vet de muffi

    Vegetarische jachtschotel

    Ahum... Yvonne, je bent niet de enige die geen zin heeft om te leren :P Dank je dat je me een goed excuus geeft om even te "spijbelen"! Ik had vorige week (je weet wel, die ene dag dat het zo warm was) in eens zo'n zin in jachtschotel! Dat maakte mn moeder 's winters altijd, met sucadelapjes. Maar ja, ik dacht daar is Arjan vast niet blij mee, dus heb ik even een vega-variant verzonnen en het was echt heerlijk! Dus bij deze het recept: Saus: - 1 sjalotje of klein uitje - 1 teentje knoflook - scheutje bakboter - scheutje olijfolie - laurierblaadje - 2 dl kruidenboullion (maak 5 dl) - scheutje rode wijn - 1 eetlepel bloem - gemalen peper Vulling: - 3 dl kruidenboullion - 1 theelepeltje gedroogde tijm - 250 gr champignons - 200 tot 250 gr gemengde paddestoelen - 2 grote winterwortels - 1 grote zure appel (leef je uit! Doperwtjes, knolselderij, boontjes, kan allemaal!) Toplaag: - voor 2 personen aardappelpuree (bijv uit een zakje) - panneermeel

    Gezonde sinaasappel havermout smoothie

    sinaasappel havermout smoothie Voor een lekker, snel, gezond en vullend ontbijt! Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 150 ml (amandel)melk 3 eetlepels havermout 1 sinaasappel blender Wat je gaat doen : Doe als eerste de havermout in de blender en maal het fijn.  Ondertussen de schil van de sinaasappel snijden en in stukken snijden. Voeg dan de sinaasappel en de amandelmelk toe en blend tot je een mooie egale massa hebt.  Ik vind het een uitvinding om de havermout eerst fijn te malen, dan heb je geen stukjes in je drankje.  Dit is echt een superlekker, snel en gezond ontbijt waar je de ochtend makkelijk mee door komt. 

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam! Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig! Wat je nodig hebt voor 1 smoothie : 150 ml karnemelk 3 eetlepels havermout 1 eetlepel chiazaad 1 banaan snufje kaneel 3 eetlepels rozijnen blender Wat je gaat doen : De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk! Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen. Meer smoothierecepten vind je hier