Lekker recept van m'n zusje :-)
Voor 2 personen:
- noedels
- 2 (zwarte) bakbananen
- 1 sjalotje
- 200 gr sugarsnaps (suikerpeultjes)
- boemboe met citroengras en kokos (bv sajoergroente-boemboe)
- (vega) satéballetjes*
- (kokos)satésaus
- bakboter/wokolie
Kook de noedels volgens de verpakking en spoel daarna met koud water af. Houd even apart.
Pel de bakbananen en snijd ze in dikke plakken. Bak de plakken in bakboter aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de pan en houd ook deze even apart.
Snipper het uitje en bak deze in de wokolie glazig. Voeg vervolgens de sugarsnaps toe en roerbak deze enkele minuten. Voeg nu ook de bakbanaan weer toe en bak deze kort mee. Roer dan de boemboe met water erdoor (kijk even op de verpakking hoeveel water erbij moet) en breng het geheel aan de kook. Laat 5 tot 10 minuutjes pruttelen en roer op het laatst de noedels er weer door en warm deze nog even mee.
Bak ondertussen de balletjes bruin. Verwarm de satésaus, roer de balletjes erdoor en serveer met het noedelsaus.
*Geen trek in balletjes of de extra handeling? Bak dan met de uitjes wokblokjes mee en laat de satésaus achter wegen.
Voor 2 personen:
- noedels
- 2 (zwarte) bakbananen
- 1 sjalotje
- 200 gr sugarsnaps (suikerpeultjes)
- boemboe met citroengras en kokos (bv sajoergroente-boemboe)
- (vega) satéballetjes*
- (kokos)satésaus
- bakboter/wokolie
Kook de noedels volgens de verpakking en spoel daarna met koud water af. Houd even apart.
Pel de bakbananen en snijd ze in dikke plakken. Bak de plakken in bakboter aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de pan en houd ook deze even apart.
Snipper het uitje en bak deze in de wokolie glazig. Voeg vervolgens de sugarsnaps toe en roerbak deze enkele minuten. Voeg nu ook de bakbanaan weer toe en bak deze kort mee. Roer dan de boemboe met water erdoor (kijk even op de verpakking hoeveel water erbij moet) en breng het geheel aan de kook. Laat 5 tot 10 minuutjes pruttelen en roer op het laatst de noedels er weer door en warm deze nog even mee.
Bak ondertussen de balletjes bruin. Verwarm de satésaus, roer de balletjes erdoor en serveer met het noedelsaus.
*Geen trek in balletjes of de extra handeling? Bak dan met de uitjes wokblokjes mee en laat de satésaus achter wegen.
Reacties
Een reactie posten