Hartige taartjes: witlof met lavendelhoning en oesterzwammen en koolrabi met tomaat,paprika en gerookt spek
Voor 12 taartjes heb je nodig ( 2 grote of 3 kleine eters):
Wat je gaat doen:
Laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien.
Zet een pan met water op het vuur, schil de koolrabi en snij deze in blokjes, als het water kookt de koolrabi toevoegen en 2 minuten blancheren.
De oesterzwammen in fijne reepjes snijden en de knoflook fijn hakken en de helft hiervan met een beetje olijfolie samen met de oesterzwammen even aanfruiten. Peterselie fijnhakken en dit samen met de oesterzwammen en knoflook apart zetten, roer hier de dessertlepel parmezaanse dipper doorheen.Dan de andere helft van de knoflook met een beetje olijfolie even aanfruiten en van het vuur afhalen.
Dan de harde kern uit de witlof verwijderen en heel fijn snijden, een eetlepel honing in een pan verwarmen en hier even de fijngesneden witlof doorheen roeren en van het vuur halen.
De cherrytomaatjes halveren en de paprika in kleine ringetjes snijden, de spekreepjes klein snijden.
Klop de 3 eieren los met 3 eetlepels kruidenkaas en roer hier een dessertlepel bloem doorheen.
Vet je bakblik in en rek dan de ontdooide plakjes bladerdeeg op met je handen, verdeel 1 plakje ( halveren met schaar of mes) over 2 vormpjes in het bakblik en druk deze aan, prik er dan met een vork wat gaatjes in.
Nu kun je de taartjes gaan vullen.
Verdeel de witlof met de honing over 6 vormpjes, daarna de oesterzwammen met knoflook en peterselie eroverheen.
Dan de koolrabi, tomaat, overige knoflook, paprika en spekjes verdelen over de andere 6 vormpjes. Als laatste giet je het eier/kaasmengsel over de 12 vormpjes heen en rasp je daaroverheen nog wat pecorino.
Plaats ze in het midden van de oven en laat ze ongeveer 20 tot 25 minuten bakken, haal ze uit de oven, laat ze nog even staan en dan.....eet smakelijk!