Vandaag wel zin om te koken maar niet om heel veel moeite te doen, het resultaat is een heerlijke groentelasagne met bechamelsaus met parmezaanse dipper, heerlijk!
Wat je nodig hebt voor 2 personen
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)
Haal de groente uit de diepvries en doe ze in 2 pannen en laat ze op een laag vuur ontdooien. Snij ondertussen een knoflookbol in plakjes en laat die een beetje fruiten in de olijfolie. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe, roer dit tot een homogeen mengsel en dan beetje bij beetje de melk toevoegen en blijven roeren tot er een mooie gladde saus ontstaat. Hak een bouillonblokje fijn en voeg die toe aan de saus,dan nog 2 eetlepels parmezaanse dipper aan de saus toevoegen en het geheel even goed doorroeren.
Vet de ovenschaal in. Laat de ontdooide groente even goed uitlekken in een vergiet en roer de knoflook hierdoorheen.
Verdeel wat van de groente in de schaal, rasp hierover een beetje nootmuskaat en giet er dan wat saus overheen, dan de lasagnebladen, over de lasagnebladen een beetje olijfolie smeren en wat pecorino eroverheen raspen. Dit nog een keer herhalen, bij mij werden het drie lagen groente en twee lagen lasagnebladen. Als laatste nog pecorino eroverheen raspen en dan de schaal in het midden van de oven plaatsen. Na ongeveer een half uurtje is de lasagne klaar en dan ......eet smakelijk!