Omdat ik even geen inspiratie meer heb om nog meer kruidnotenvarianten te bedenken heb ik me nu gestort op het maken van borstplaat, hoort er toch ook helemaal bij in december! Wederom eerst een mislukking maar in de herkansing is het gelukt! Ik heb iets met het precies volgen van recepten, vaak gaat het mis....dus weer een beetje van mezelf en beetje van een bestaand recept op de vorm voor borstplaat. Omdat ik laatst een schattige vorm voor kleine cakejes heb gekocht en nog niet gebruikt heb, heb ik zowel deze vormpjes gebruikt als een gewone vorm voor borstplaat (de gewone cirkeltjes)
In totaal zijn er 15 cakejes en 10 ronde vormpjes uitgekomen.
Wat je nodig hebt :
Wat je gaat doen :
Vet de vormen in met wat margarine, dit helpt straks bij het loslaten van de borstplaat.
Vermeng 250 gram poedersuiker met de slagroom in een pan op een laag vuur en roer alles goed door, breng het langzaam aan de kook, voeg de vanille aroma toe en blijf het goed roeren, ik heb dit gewoon met een kleine garde gedaan. Na ongeveer vijf minuten koken merk je dat het aan de zijkanten van je pan gaat stollen. Een goede tip die ik ergens las is als je een drupje van je mengsel in koud water laat vallen en het stolt meteen dat het dan goed is. Bij mij was dat het geval na een minuut of 5. Toen heb ik eerst de helft van de vormpjes gevuld, daarna heb ik de pan weer op laag vuur gezet, de cacao toegevoegd en die doorgeroerd tot er geen klontjes meer waren. Daarna heb ik de andere helft gevuld.
De vormen heb ik op het aanrecht laten afkoelen, de precieze tijd tot het goed is weet ik niet, ik heb de ronde rondjes drie uur laten staan en de cakejes na een nacht pas geproefd, als ze goed stevig aanvoelen kun je aanvallen....eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten