Omdat paddestoelen bij de herfst horen en het vandaag echt een herfstige dag is, heb ik in herfstsferen gekookt, wel met een vleugje zonnestralen, ik heb parmezaanse dipper gebruikt en bij parmezaanse kaas denk ik aan Italie en vakantie...!
Het resultaat : Tortellini met beukenzwammen, shiitake,kastanjechampignons,ui,knoflook en een parmezaansedipper mascarponesaus.
Wat je nodig hebt voor 2 personen :
Wat je gaat doen:
Zet water op voor de pasta en kook die volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
De ui en knoflook in plakjes snijden, de paddestoelen schoonmaken, ik heb de kastanjechampignons en shiitake in plakjes gesneden, de zwammetjes heb ik alleen een klein stukje van de onderkant afgehaald. Roer 3 eetlepels mascarpone met de parmezaanse dipper.
Dan een beetje margarine in een pan doen en de ui en de knoflook zachtjes fruiten.
In een andere pan olijfolie verhitten en hierin de kastanjechampignons en shiitake kort bakken, dan de ui en knoflook hieraan toevoegen. Als laatste de zwammetjes toevoegen.Het vuur lager zetten en de mascarpone aan de paddestoelen toevoegen. Dit alles nog even goed doorwarmen.
Als de pasta gaar is verdeel je dit over de borden en hieroverheen sprenkel je wat walnotenolie, dan de saus eroverheen en ......eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten