Doorgaan naar hoofdcontent

Hartige taartjes met pastinaak, broccoli, olijven, ui,paprika en kastanjechampignons




Wat je nodig hebt voor 12 taartjes :

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 6 kleine broccoliroosjes
  • 1 pastinaak
  • halve rode paprika
  • 1 middelgrote ui
  • half bolletje verse knoflook
  • 6 kastanje champignons
  • 12 zwarte olijven
  • 1 flinke dessertlepel aglio piccante (keukencentrum texel)
  • 2 eieren
  • klein scheutje melk
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 1 eetlepel bloem
  • geraspte jonge kaas om taartjes mee te bestrooien
  • muffinblik voor 12 muffins

    Wat je gaat doen :

    Verwarm de over voor op 180 graden (hetelucht)
    Breng een pan water aan de kook en halveer de broccoli roosjes en snij de pastinaak in kleine blokjes, kook eerst de broccoli 1 minuut en voeg dan nog 1 minuut de pastinaak toe. Giet het af en spoel het goed af met koud water.
    De paprika, ui, knoflook in kleine blokjes snijden en kastanjechampignons in plakjes en deze even kort bakken in wat olijfolie.
    De olijven halveren.
    Kluts 2 eieren met 2 eetlepels roomkaas, een klein beetje melk, de aglio piccante en de bloem tot een mooi egaal papje.
    Halveer de plakjes bladerdeeg en rek deze met je handen nog wat op en vul hiermee het muffinblik. Even met een vork wat gaatjes op de bodem van elk taartje prikken.
    Dan is het tijd om de taartjes te vullen. Verdeel eerst de broccoli en de pastinaak over de bakjes, dan per bakje 2 stukjes olijf en verdeel dan de gebakken ui, kastanjechampignons,knoflook en paprika erover. Verdeel het eimengsel dan over de bakjes en als laatste de geraspte kaas erover.
    Plaats het blik in het midden van de oven en bak ze ongeveer een minuut of 20, haal ze uit de oven, laat ze nog heel even staan....en dan, eet smakelijk!

    Follow my blog with Bloglovin

  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

    wat je nodig hebt:


    1 koolraap
    200 ml melk
    1 eetlepel maizena
    nootmuskaat, zout en peper naar smaak

    wat je gaat doen :

    Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
    Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
    Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

    150 ml karnemelk
    3 eetlepels havermout
    1 eetlepel chiazaad
    1 banaan
    snufje kaneel
    3 eetlepels rozijnen
    blender

    Wat je gaat doen :

    De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

    Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

    Meer smoothierecepten vind je hier

    Broccoli ovenschotel met kaassaus

    Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
    Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
    De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

    Wat je nodig hebt voor 2 personen :

    500 gram broccoli
    200 gram gehakt
    gehaktkruiden + foelie
    125 gram champignons
    2 eetlepels creme fraiche
    6 aardappelen
    geraspte kaas

    Voor de kaassaus :

    10 gram boter
    10 gram bloem
    nootmuskaat
    1/4 stukje bouillonblokje
    110 ml melk
    40 gram geraspte kaas

    Wat je gaat doen :

    Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rul de gehakt…

    Wortel knolselderijpuree

    Dit is echt zo lekker.....het originele recept is voor 4 personen, ik heb het voor zijn 2-en gehalveerd maar dat had echt niet nodig geweest...Het recept komt uit 2 gulzige italianen, het is een eenvoudig recept om te maken en o zo lekker!

    Wat je nodig hebt voor 4 personen :

    600 gram wortelen in blokjes
    600 gram knolselderij in blokjes
    200 gram aardappel in blokjes
    zout en peper
    nootmuskaat
    60 gram boter

    Wat je gaat doen :

    Breng een grote pan water aan de kook met een beetje zout. Doe de groente erin en ook alles in 30 tot minuten gaar. Giet de groenten dan af en doe terug in de pan. Stamp het fijn met een pureestamper en voeg de versgemalen nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe. Voeg ook de boter toe.
    Doe alles dan in een keukenmachine en maak er een smeuïge puree van. Je weet niet wat je proeft....
    Persoonlijk vind ik dit een supervervanger voor aardappelpuree, zo heerlijk smaakvol!
    Serveer het warm.

    Eet smakelijk!


    Blauwe peertjes

    Zo, weer ontwaakt uit de winterslaap, tijd voor wat nieuwe recepten!
    Het kerstdessert:















    Dit heb je nodig:

    - 10 a 12 stoofpeertjes, geschild
    - schil van citroen (met dunschillertje alleen het geel eraf halen)
    - 1 fles blue curacao
    - halve liter spa rood
    - 200 gram kristalsuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 kaneelstokje
    - snufje zout



    Bereiden:

    Doe alle ingredienten in een pan en zorg dat de peertjes helemaal ondergedompeld zijn. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens 2,5 tot 3 uur stoven. Laat de peertjes afkoelen en zet ze 24 uur met de vloeistof in de koelkast, zodat het blauw er goed in kan trekken.
    Op de foto zijn de peertjes geserveerd met spekkoek van Fleur en limoen-mascarpone-droomijs.
    De vloeistof waarin de peertjes gekookt zijn is ook erg lekker, je kunt hem vlak voor het opdienen even opwarmen en indikken met allesbinder.