Doorgaan naar hoofdcontent

Frambozenbroodjes met amandel




Frambozenbroodjes met amandel
Frambozenbroodjes met amandel

Deze broodjes zijn van een recept uit de Delicious, ik heb ze nu 2 keer gemaakt en ik vind het geen succes om ze te bewaren, dan worden ze hard...wat erg jammer is, maar eigenlijk ook niet erg, gewoon meteen lekker opeten!
Wat je nodig hebt voor 12 stuks:

  • 500 gram boem + extra om werkvlak te bestuiven
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 2 el custard
  • 1 ei
  • 225 ml melk
  • 75 gram boter op kamertemperatuur

vulling:
  • 250 gram frambozen (diepvries)
  • 250 gram amdelspijs
  • 1 ei
  • 1 tl geraspte citroenschil (biologisch)
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels rietsuiker

    Wat je gaat doen :

    Laat de frambozen in een zeef boven een kom ontdooien en vang het sap op. Kneed in een kom van de bloem, gist, custard, het ei, de melk, 2/4 theelepel zout en de boter een soepel deeg met een mixer met deeghaken of in de keukenmachine. Vorm een bal en laat afgedekt met een theedoek 1 uur op lauwwarme plaats rijzen.
    Druk het deeg plat en kneed het nog eens flink door. rol het dan op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van +/- 25x35 cm. Meng de amandelspijs met het ei en de citroenrasp tot het smeuĆÆg is. Strijk een brede baan spijs over de breedte van het deeg ui, bestrooi met de frambozen en de kaneel en rietsuiker.
    Rol het deeg losjes op en snijd de rol in 12 dikke plakken. Leg de plakken dicht tegen elkaar aan in de vorm van een rozet op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze nogmaals 45 minuten afgedekt op lauwwarme plaats rijzen onder een theedoek.
    Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bak de broodjes in 20-25 minten goudbruin en gaar.

    Origineel hoort bij dit recept nog frambozenglazuur over de broodjes heen :

  • sap van de frambozen
  • 75 gram poedersuiker
  • 2 eetelepels amandelschaafsel
  • eventueel nog wat citroensap

    Het vocht van de frambozen inkopen tot 2 eetlepels en druppelsgewijs door de poedersuiker roeren tot een dik glazuur. voeg wat citroensap toe als het glazuur te dik is. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekepan goudbruin. Met een vork het glazuur over de broodjes laten lopen en bestrooien met amandelschaafsel. Eventueel nog wat extra poedersuiker met een theezeefje eroverheen strooien.

    Eet smakelijk!

  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam! Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig! Wat je nodig hebt voor 1 smoothie : 150 ml karnemelk 3 eetlepels havermout 1 eetlepel chiazaad 1 banaan snufje kaneel 3 eetlepels rozijnen blender Wat je gaat doen : De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk! Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen. Meer smoothierecepten vind je hier

    Gezonde sinaasappel havermout smoothie

    sinaasappel havermout smoothie Voor een lekker, snel, gezond en vullend ontbijt! Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 150 ml (amandel)melk 3 eetlepels havermout 1 sinaasappel blender Wat je gaat doen : Doe als eerste de havermout in de blender en maal het fijn.  Ondertussen de schil van de sinaasappel snijden en in stukken snijden. Voeg dan de sinaasappel en de amandelmelk toe en blend tot je een mooie egale massa hebt.  Ik vind het een uitvinding om de havermout eerst fijn te malen, dan heb je geen stukjes in je drankje.  Dit is echt een superlekker, snel en gezond ontbijt waar je de ochtend makkelijk mee door komt. 

    Groenteburger

    Groenteburger Zo door de jaren heen hebben wij al heel wat groenteburgers gegeten maar dan wel altijd van de supermarkt. Onze favoriet is de biologische groenteburger van Albert Heijn, of eigenlijk was...sinds vandaag hebben we een nieuwe favoriet, zelfgemaakt is toch eigenlijk veel lekkerder! Het duurde een paar uurtjes en meerdere proeverijen met als resultaat dat onze eigen groenteburger er mag zijn! We hoefden er niet lang over na te denken wat de ingrediĆ«nten moesten worden maar daarna komt het lastige gedeelte, hoe krijg je ze mooi stevig zonder dat er teveel smaak verloren gaat?  Bij een 2e ronde zou ik nog net even wat meer kruiden toevoegen, verbeterpunten zijn natuurlijk altijd aanwezig ;) Van de volgende hoeveelheden hebben wij 11 burgers weten te maken, een gedeelte daarvan hebben we ingevroren, we hadden zelf 6 stuks geschat maar dat werden er dus bijna dubbel zoveel. Het gewicht van de burgers is 100 gram, ze zijn dus even groter dan de originele biologische groen

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1