Doorgaan naar hoofdcontent

Frambozenbroodjes met amandel




Frambozenbroodjes met amandel
Frambozenbroodjes met amandel

Deze broodjes zijn van een recept uit de Delicious, ik heb ze nu 2 keer gemaakt en ik vind het geen succes om ze te bewaren, dan worden ze hard...wat erg jammer is, maar eigenlijk ook niet erg, gewoon meteen lekker opeten!
Wat je nodig hebt voor 12 stuks:

  • 500 gram boem + extra om werkvlak te bestuiven
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 2 el custard
  • 1 ei
  • 225 ml melk
  • 75 gram boter op kamertemperatuur

vulling:
  • 250 gram frambozen (diepvries)
  • 250 gram amdelspijs
  • 1 ei
  • 1 tl geraspte citroenschil (biologisch)
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels rietsuiker

    Wat je gaat doen :

    Laat de frambozen in een zeef boven een kom ontdooien en vang het sap op. Kneed in een kom van de bloem, gist, custard, het ei, de melk, 2/4 theelepel zout en de boter een soepel deeg met een mixer met deeghaken of in de keukenmachine. Vorm een bal en laat afgedekt met een theedoek 1 uur op lauwwarme plaats rijzen.
    Druk het deeg plat en kneed het nog eens flink door. rol het dan op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van +/- 25x35 cm. Meng de amandelspijs met het ei en de citroenrasp tot het smeuïg is. Strijk een brede baan spijs over de breedte van het deeg ui, bestrooi met de frambozen en de kaneel en rietsuiker.
    Rol het deeg losjes op en snijd de rol in 12 dikke plakken. Leg de plakken dicht tegen elkaar aan in de vorm van een rozet op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze nogmaals 45 minuten afgedekt op lauwwarme plaats rijzen onder een theedoek.
    Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bak de broodjes in 20-25 minten goudbruin en gaar.

    Origineel hoort bij dit recept nog frambozenglazuur over de broodjes heen :

  • sap van de frambozen
  • 75 gram poedersuiker
  • 2 eetelepels amandelschaafsel
  • eventueel nog wat citroensap

    Het vocht van de frambozen inkopen tot 2 eetlepels en druppelsgewijs door de poedersuiker roeren tot een dik glazuur. voeg wat citroensap toe als het glazuur te dik is. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekepan goudbruin. Met een vork het glazuur over de broodjes laten lopen en bestrooien met amandelschaafsel. Eventueel nog wat extra poedersuiker met een theezeefje eroverheen strooien.

    Eet smakelijk!

  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

    wat je nodig hebt:


    1 koolraap
    200 ml melk
    1 eetlepel maizena
    nootmuskaat, zout en peper naar smaak

    wat je gaat doen :

    Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
    Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
    Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

    150 ml karnemelk
    3 eetlepels havermout
    1 eetlepel chiazaad
    1 banaan
    snufje kaneel
    3 eetlepels rozijnen
    blender

    Wat je gaat doen :

    De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

    Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

    Meer smoothierecepten vind je hier

    Wortel knolselderijpuree

    Dit is echt zo lekker.....het originele recept is voor 4 personen, ik heb het voor zijn 2-en gehalveerd maar dat had echt niet nodig geweest...Het recept komt uit 2 gulzige italianen, het is een eenvoudig recept om te maken en o zo lekker!

    Wat je nodig hebt voor 4 personen :

    600 gram wortelen in blokjes
    600 gram knolselderij in blokjes
    200 gram aardappel in blokjes
    zout en peper
    nootmuskaat
    60 gram boter

    Wat je gaat doen :

    Breng een grote pan water aan de kook met een beetje zout. Doe de groente erin en ook alles in 30 tot minuten gaar. Giet de groenten dan af en doe terug in de pan. Stamp het fijn met een pureestamper en voeg de versgemalen nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe. Voeg ook de boter toe.
    Doe alles dan in een keukenmachine en maak er een smeuïge puree van. Je weet niet wat je proeft....
    Persoonlijk vind ik dit een supervervanger voor aardappelpuree, zo heerlijk smaakvol!
    Serveer het warm.

    Eet smakelijk!


    Broccoli ovenschotel met kaassaus

    Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
    Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
    De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

    Wat je nodig hebt voor 2 personen :

    500 gram broccoli
    200 gram gehakt
    gehaktkruiden + foelie
    125 gram champignons
    2 eetlepels creme fraiche
    6 aardappelen
    geraspte kaas

    Voor de kaassaus :

    10 gram boter
    10 gram bloem
    nootmuskaat
    1/4 stukje bouillonblokje
    110 ml melk
    40 gram geraspte kaas

    Wat je gaat doen :

    Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rul de gehakt…

    Smoothie van appel & kiwi

    Fruit vind ik echt heerlijk...alleen als het in de schaal ligt, pak ik het toch niet zo snel. Ontbijten vind ik echt verschrikkelijk maar ik realiseer me wel dat het de belangrijkste maaltijd van de dag is. Vanmiddag heb ik de keukenmachine maar weer op het aanrecht gezet en vers sap gemaakt van 10 sinaasappels, 2 citroenen en 4 grapefruits, gezond en lekker :) De opbrengst was meer dan een liter.Zonde om niet meteen iets mee te maken, een smoothie van kiwi en appel leek me wel lekker, lijkt me ook wel iets als ontbijt. Toen heb de kookwekker gezet en gekeken hoe lang het duurt voordat deze smoothie verder klaar is.
    Nog geen 10 minuten, zo klaar dus, vanaf morgen ga ik weer ontbijten, het sap is luchtdicht afgesloten dus dat blijft nog wel even goed en of je het nou als ontbijt wilt maken of gezond tussendoortje, hij is heerlijk!

    Dit heb je nodig voor 1 smoothie :


    1 appel
    2 gele kiwi's
    100 ml vruchtesap
    3 eetlepels yoghurt
    blender

    Wat je gaat doen :

    Schil de appel en de kiwi's e…