Je kunt ons eigenlijk wel redelijke fan noemen van de hartige taarten en tot vorige week maakten wij deze altijd met bladerdeeg. Gewoon omdat het makkelijk is. Al wel vaak gedacht dat het misschien leuker is om dit ook zelf te maken maar daar bleef het dan ook bij...denken aan.
Afgelopen weekend is daar eindelijk verandering in gekomen. Zelf aan de slag om de bodem te maken en is het ontzettend goed bevallen.
Moeilijk is het niet, het duurt niet lang en eerlijk gezegd is het veel lekkerder dan een taart met bladerdeeg. Het heeft een aantal jaren geduurd maar nu zijn we echt om.
Deegrecept voor quiche / hartige taart |
Het volgende recept is voldoende voor een springvorm met een diameter van 24-26 centimeter, of 2 van 16 cm, kun je 2 dagen lekker eten.
Wat je nodig hebt :
- 100 gram bloem + extra voor je werkblad
- 50 gram koude boter
- 40 ml koud water
- keukenfolie / kom om deeg te kneden /deegroller
De boter in kleine stukjes snijden en in de kom doen, bloem er aan toevoegen en dit samen kneden tot het geheel kruimelig wordt, dan het water toevoegen en nog even goed doorkneden en van het deeg een bal vormen. Niet te lang kneden want dan wordt de boter zacht. Rol de deegbal in de folie en leg deze een uur in de koelkast.
Na een uur haal je je deeg weer uit de koelkast,bestrooi dan je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot het oppervlak groot genoeg is geworden om in de vorm te doen. Druk het deeg zachtjes tegen de bodem en de randen en snijd met een mes het overtollige deeg weg. Prik wat gaatjes in de bodem en het vullen kan beginnen.
De eerste taart die wij met dit deeg hebben gemaakt is een spruitjestaart en er zullen er nog vele volgen.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten