Quinori met groente |
Gisteren had ik geen trek in een spruitjestaart dus hebben we allebei ons eigen gerecht gemaakt, Patriek ging zelf aan de slag met een spruitjestaart en ik heb spruitjes met o.a. puntpaprika en kastanjechampignons gemaakt voor bij de quinori. het is een flinke maaltijd geworden, de hoeveelheid quinori kan voor 1 persoon wel iets minder dan dat ik heb gebruikt (65 gram) ja, ik ben een grote eter ;)
Wat je nodig hebt voor 1 persoon :
- 100 gram kleine spruitjes
- 50 gram rode puntpaprika
- 50 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel hennepzaad
- 65 gram quinori
- eetlepel geroosterd sesamzaad
- 2 plukjes alfalfa
- dessertlepel kerrie
- 2 eetlepels olijfolie (1 om te bakken / 1 voor door je gerecht)
Wat je gaat doen :
Maak de spruitjes schoon, breng in een pan water aan de kook en voeg dan de spruitjes toe en laat 3 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water en zet even aan de kant.
Spoel de quinori af met water en breng 2 keer zoveel water aan de kook dan dat je quinori wilt gebruiken en kook het gaar in 15 minuten.
Ondertussen de paprika in reepjes snijden en de kastanjechampignons in 4-en. In een koekepan met wat olijfolie de champignons en paprika bakken, op een niet al te hoog vuur, ik denk een minuut of 10, dan de spruitjes toevoegen om door te laten warmen, een dessertlepel kerrie erdoor roeren en het sesamzaad.
Als het vocht allemaal is opgenomen in de quinori roer je het groentemengsel hierdoorheen en hier roer je nog een eetlepel olijfolie door. Schep het op een bord, strooi er de alfalfa en hennepzaad overheen en dan....eet smakelijk!
Ik heb geen peper en zout gebruikt, je kunt altijd nog even voorproeven en bepalen of je dit nog wel wilt toevoegen.
Reacties
Een reactie posten