Broccolitaartje |
Vandaag weer een duokookdag :) Een taartje voor de 1 en speltpasta uit Toscane voor de ander. Beide met (koelkast)restjes en wat hebben we lekker gegeten!
Voor dit 1 persoons taartje heb je nodig :
- deeg (1/2 van dit recept)
- 50 gram champignons
- 40 gram cashewnoten
- 100 gram broccoli
- 5 eetlepels geraspte kaas
- 1 ei
- 1 (flinke) eetlepel creme fraiche
- 1 eetlepel tijm
- klein beetje olijfolie om in te bakken
- springvorm van 16 centimeter
Wat je gaat doen :
Maak het deeg en zet dit een uur weg in de koelkast.
Breng een pan met water aan de kook met een beetje zout en kook de broccoli hierin 5 minuten. Giet dan af, spoel af met koud water en zet aan de kant. Snijd de champignons in plakjes en bak deze kort in wat olijfolie. Rooster de cashwenoten in een koekepan tot ze een beetje kleur krijgen.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
Haal na een uur het deeg uit de koelkast en rol het uit, bekleed de springvorm ermee en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.Verdeel dan de broccoli, champignons en cashewnoten over de bodem. Klop een eitje los met creme fraiche en de tijm en giet dit over het taartje heen. Strooi hier nog de geraspte kaas overheen en zet dit voor een half in uur in het midden van de oven. Na een half uurtje kan het uit de oven, laat nog 5 minuten rusten en dan...eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten