Speltpasta met groente |
In het kader van gezonder eten heb ik speltpasta gekocht. En ik vind het nog lekker ook. Lekker met restjes gekookt en heerlijk gegeten!
Wat je nodig hebt voor 2 personen :
- 150 gram speltpasta
- 50 gram champignons
- 120 gram feta
- 1 stengel bleekselderij
- 150 gram broccoli
- 1 wortel
- 50 gram tomatentrio (cherrytomaten)
- 20 gram pijnboompitten
- dessertlepel salie
- dessertlepel tijm
- peper naar smaak
- olijfolie om erdoor te roeren
Wat je gaat doen :
Zet een pan water op het vuur breng het water aan de kook. Schil ondertussen een wortel en snijd deze in dunne plakjes. Kook de wortel samen met de broccoli 10 minuten en schep dan de groente eruit en zet apart.
Kook de pasta in hetzelfde water ( bespaart lekker tijd!) gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ondertussen de champignons en bleekselderij in plakjes snijden. De tomaten even halveren en de pijnboompitten kort roosteren. Snijd de feta in blokjes.
Dan in een beetje olijfolie de champignons even kort bakken, de tomaatjes toevoegen en de kruiden, dan na een paar minuten de broccoli, wortel en bleekselderij toevoegen en alleen even laten doorwarmen.
Giet de pasta af en roer deze door de groente. Voeg als laatste nog de feta en de pijnboompitten toe en breng op smaak met wat peper (eventueel) en olijfolie omdat dat lekker is.
En dan...eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten