Hartig taartje met asperges en doperwten |
In de ban van zelf deeg maken voor je hartige taart :)
zie het recept voor zelf deeg maken, en als je dat leuk en lekker vindt dan wil je dat natuurlijk nog een keer doen. Wij hebben 2 kleine vormpjes met een doorsnede van 16 cm, perfect voor 1 (grote) eter en het leuke daarvan, je kunt ieder een eigen idee geven aan de invulling ervan. Dat hebben wij deze week dan ook al eens gedaan. De een een vulling met room en ei en de ander met ricotta en ei, de een spruitjes, de ander doperwten. Helemaal leuk en weet nu al dat ik dit vaker ga doen! Dit recept is het recept van een taartje met doperwten en asperges, morgen komt die van de spruitjes en de asperges.
Wat je nodig hebt voor 1 taartje :
- deeg (helft van het recept)
- kleine springvorm van 16 cm doorsnede
- 100 gram doperwten
- 50 gram groene asperges
- 50 gram kastanjechampignons
- 50 gram puntpaprika
- 1/2 ui
- 1 ei
- 2 eetlepels ricotta
- flinke dessertlepel ras el hanout
- 2 eetlepels geraspte kaas
- olijfolie
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
De doperwten en de asperges kwamen bij mij uit de vriezer, de asperges heb ik volgens verpakking even aan de kook gebracht, water toegevoegd en toen even de doperwten erbij gedaan. Even laten staan en dan afgieten. Eventueel de asperges op keukenpapier laten uitlekken.
Verwerk je deeg zoals hier uitgelegd.
Snijd de champignons in plakjes, de paprika in reepjes en de ui in kleine stukjes. Bak deze even heel kort in een koekepan met wat olijfolie.
Klop het ei en de ricotta in een kommetje los. Pak dan een andere kom en vermeng hierin de groente met het ei mengsel en roer hier de ras el hanout doorheen. Schenk dit in je springvorm en strooi er als laatste nog de geraspte kaas overheen. Bak dit een half uur op 180 graden in de hetelucht oven. Na een half uur uit de oven halen, even laten rusten en dan...eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten