Stoofschotel bruine bonen |
Niets in de planning hebben om te koken, in de koelkast kijken en dan tot de conclusie komen dat er best nog wel wat lekkers te maken valt, dat is wat ik vanavond heb gedaan. Het resultaat : stoofschotel van diverse groente met bruine bonen. Heerlijk om je na een dag werken even uit te leven in de keuken door even lekker wat groente te hakken :)
Wat je nodig hebt voor 3 personen :
- 1 grote pot bruine bonen
- 2 stuks prei
- 2 stuks bleekselderij
- rode paprika
- groene paprika
- gele paprika
- 8 cherrytomaatjes
- 50 gram spinazie
- 1 bolletje knoflook
- 1 rode peper ( zaadjes verwijderd)
- 1 eetlepel ras el hanout
- 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
- olijfolie
- nootmuskaat
- 3 eetlepels sesamzaadjes
- eetlepel bruine suiker (optioneel)
Wat je gaat doen :
Snijd als eerste de peper in ringetjes en hak de knoflook fijn.
Snijd de prei, bleekselderij en paprika's in reepjes/ringetjes. Steeltjes van de spinazie verwijderen.Verwarm dan wat olijfolie in een grote pan en voeg als eerste de peper en knoflook toe. Laat de olie niet te heet worden,het is niet de bedoeling dat de knoflook en de peper gefrituurd worden. Op een rustig vuur laten verwarmen en dan alle groente toevoegen. Voeg een eetlepel ras el hanout toe en roer deze door de groente. Doe dan een deksel op de pan en laat het geheel een kwartiertje zacht stoven. Af en toe even doorroeren. Na een kwartiertje de tomatenpuree samen met de sesamzaadjes erdoor roeren, de bruine bonen erbij en de gehalveerde tomaatjes. Voeg naar smaak nog wat nootmuskaat toe en eventueel, als je het door de peper toch wat pittig vindt, een lepel (of meer) bruine suiker. Vind je het geheel er een beetje droog uit zien dan kun je altijd nog wat water toevoegen. Als alles goed is doorgewarmd is het al klaar. Weinig moeite en een heerlijk resultaat! eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten