Insalata d'estate / farro della Garfagnana |
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder spelt heb gegeten maar in de Garfagnana meerdere keren, in salade maar ook als soep, in het restaurant waar ik de soep at, werd deze geserveerd en werd er aan tafel nog flink wat olijfolie doorgeroerd, bijzonder lekker! De soep heb ik zelf nog niet gemaakt, de salade al meerdere keren. Deze foto heb ik gemaakt tijdens de vakantie, thuis heb ik al met de ingrediënten geëxperimenteerd maar het originele recept heb ik terug kunnen vinden op deze site :Farrodellagarfagnana
Wat je nodig hebt voor 4 personen :
- 150 gram spelt
- 6 tomaten
- 15 zwarte olijven
- 10 basilicumblaadjes
- 4 teentjes knoflook
- peper & zout
- 4 eetlepels olijfolie en meer
Kook de spelt in een pan met water waaraan een snufje zout is toegevoegd in 20 minuten gaar en laat afkoelen.
Schenk in een kom 4 eetlepels olijfolie, voeg hier de tomaten in klein gesneden blokjes aan toe, pers de knoflook en voeg ook toe. Laat dit lekker intrekken, minstens een half uur maar langer kan ook.
Roer dan de spelt erdoorheen, scheur de blaadjes basilicum en halveer de olijven en roer alles nog eens doorelkaar. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel nog olijfolie.
Eet smakelijk!
In de salade die hierboven op de foto staat, zaten geen basilicum en olijven maar rode ui. Ik heb hem ook gegeten in een variant met tonijn en maïs, kortom, leef je uit met de ingrediënten!Het is een zomerse salde maar ook in de winter prima te eten, nu nog een moment vinden om ook de soep te maken en dan zal ik die ook zeker delen.
Reacties
Een reactie posten