Quinoa "Italië" |
Ik heb dit gerecht gedoopt tot Quinoa "Italië" eerder maakte ik al eens
een Quinoa "Griekenland", die salade deed mij denken aan Griekenland, de ingrediënten van deze maaltijd passen helemaal bij Italië, zowel koud als warm erg lekker.
Wat je nodig hebt voor 1 persoon :
- 75 gram quinoa (ik had deze keer quinoamix)
- 2 snackpaprika's
- 100 gram tomatentrio (cherrytomaatjes)
- 8 blaadjes basilicum + 8 om te garneren
- 1/2 bolletje knoflook
- 125 gram mozzarella ( ik heb kleine bolletjes gebruikt)
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamico azijn
- peper en zout
Wat je gaat doen :
Spoel de quinoa af en breng het met 2 keer zoveel water als quinoa aan de kook, kook het in een kleine 15 minuten gaar.
Schenk ondertussen in een kom de olijfolie en de balsamicoazijn en roer dit door elkaar. Snijd de knoflook heel fijn en voeg deze toe. Halveer je tomaatjes en mozzarella en voeg deze ook toe. Snijd dan 8 basilicum blaadjes heel fijn en roer deze door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Roer hier de quinoa doorheen en versier het met de overgebleven basilicum, eet smakelijk!
Je kunt het tomaten/mozzarella mengsel ook al eerder maken en alles even lekker laten intrekken.En je kunt dit zowel warm als koud eten en het heeft een lekker pitje door de knoflook.
Voor meer quinoa recepten kun je hier kijken.
Reacties
Een reactie posten