Doorgaan naar hoofdcontent

Filodeegtaartje met spinazie en champignons

Filodeegtaartje met spinazie en champignons
Filodeegtaartje met spinazie en champignons

Het originele recept komt uit de allerhande en dat heb ik een beetje aangepast :) En gelukkig maar want oorspronkelijk is het voor 4 personen en dan denk je dat je voor 2 de ingrediënten door 2 moet delen en daar ben ik dan ook mee begonnen maar helaas werden de taartje dan niet echt gevuld, dus ook de hoeveelheden heb ik maar aangepast. (nu ik het recept aan het typen ben kom ik erachter dat onze springvormen groter zijn....dus hoeveelheden zullen van het origineel ook wel meevallen ;)) Ook de nootmuskaat, pijnboompitten en sesamzaad zijn extra's die ik heb bedacht en smaken verschillen natuurlijk maar dit is lekker!
Wat je nodig hebt voor 2 personen :


  • 2 springvormpjes van 16 centimeter
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 250 gram spinazie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas
  • nootmuskaat
  • filodeeg
  • olijfolie
Wat je gaat doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Vet de springvormpjes in, ik gebruik hiervoor de laatste tijd bakspray, staat toch in de kast en is superhandig! Snijd de champignons in plakjes, hak het uitje fijn en haal de steeltjes van de spinazie. 
Bekleed de vormpjes met filodeeg. In het recept ging dat met drie plakjes, over elkaar heen zodat je een mooie overhangende rand kreeg. Ik heb geen mooie overhangende randen gekregen omdat die na het bakken snel braken bij het uit de vorm halen. 
Rooster de pijnboompitten en sesamzaadjes kort in een koekepan, tot ze licht kleuren. 
Verwarm dan een beetje olijfolie in een wok. Fruit hierin 1 minuut het uitje aan, dan de champignons erbij, ook voor een minuut en dan als laatste ook de spinazie een minuut. Voeg hier nootmuskaat naar smaak toe. 
Voeg hier sesamzaad toe en verdeel dit over de vormen. Strooi dan de pijnboompitten erover en rasp er dan kaas overheen. 
Tik een eitje in het midden en plaats het dan voor 20 tot 25 minuten in de oven. Als het eitje gestolt is dan is het klaar. 
Dan over je eitje nog een beetje peper en zout en eet smakelijk!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

Ovenschotel spruitjes

Ovenschotel spruitjes Na 5 maanden is het weer eens de hoogste tijd een recept te plaatsen! We hebben de laatste maanden heerlijk gegeten maar op een of andere manier kwam het er steeds niet van om dit dan ook te delen. Hierbij een poging dit weer blijvend te veranderen. Het is weer spruitjestijd en daar wilde ik graag ook eens een ovenschotel mee maken.  (ja....de  broccoliovenschotel  is hier ook nog steeds favoriet :)) Maar om dit nou ook met een kaassausje maken.... tijd voor iets nieuws! We vonden het lekker en voor herhaling vatbaar, dan hoop ik ook meteen een mooiere foto te kunnen plaatsen. Wat je nodig hebt voor 2 tot 3 personen : rode paprika 500 gram kleine spruitjes 250 gram champignons 175 gram (vegetarisch) gehakt  1 flinke eetlepel ras el hanout 2 eetlepels kruidenkaas +/- 500 gram aardappelen olie om te bakken ingevette ovenschaal handje geraspte kaas naar smaak Wat je gaat doen: Schil de aardappelen en maak de sp...

Amandel-griesmeelpap

Hoe kouder het buiten is, hoe meer zin ik heb om lekker oud-hollands te koken! Vanavond heb ik hutspot gegeten en als toetje heb ik ouderwets griesmeelpap gemaakt, maar dan met amandelen, net ietsjes anders. Dit heb je nodig: 40 gram amandelen 80 gram griesmeel 2 zakjes vanillesuiker 50 gram suiker 1 liter melk handje gewassen (blanke) rozijnen klein scheutje amandelaroma Hak de amandelen in een hakmolentje fijn. Roer de griesmeel en suiker door de amandelen. Breng de melk in een pan aan de kook. Blijf erbij om te voorkomen dat je melk overkookt. Als de melk kookt het vuur laagzetten en al roerend het griesmeel-suikermengsel erdoor roeren en de rozijnen en amandelaroma naar smaak toevoegen. Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur al roerend indikken. Zowel warm als koud lekker. TIP: als je meer van pudding houdt neem je 100 gram griesmeel ipv 80 gram en laat je het geheel nog 3 uur in de koelkast opstijven.

Knolselderijpuree

Knolselderijpuree We hebben al wat pureetjes geprobeerd de afgelopen tijd, en dit is ook een hele lekkere! Wat je nodig hebt : -1 knolselderij -2 grote kruimige aardappelen -750 ml (amandel)melk -150 ml crème fraiche -peper en zout Wat je gaat doen : Schil de knolselderij en snijd in plakken, snijd er dan blokjes van. Schil de aardappel en snijd ook in blokjes. Kook de blokjes in de melk met een snufje zout in 20 minuten gaar. Giet dan af, en stamp het fijn, roer de crème fraiche erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Dit recept uit de allerhande is voor 4 personen, wij eten het alleen ook met zijn 2-en op....en ik heb de volle melk vervangen door amandelmelk. eet smakelijk!

Gnocchi met paddestoelen & artisjokken

Gnocchi met paddestoelen & artisjokken Superlekker gerecht uit de Allerhande. Eenvoudig om te maken en simpel tot vegetarische variant om te toveren. Ik heb hem half vegetarisch en half niet vegetarisch gemaakt omdat ik dacht dat de spekreepjes echt een toevoeging zouden zijn en daar heb ik geen spijt van gehad. De schalen gingen allebei leeg. Wat je nodig hebt voor 4 personen : 500 gram gnocchi 200 gram spekreepjes ( ik deed 100 gram) 2 sjalotjes gesnippers 1 bolletjes knoflook 200 gram oesterzwammen 250 gram kastanjechampignons 25 gram bloem 2 blikken artisjokharten 200 ml kookroom 15 gram basilicum ( gescheurde blaadjes) olijfolie om te bakken voor de vegetarische variant/ anders vet van de spekjes ovenschaal Wat je gaat doen: Verwarm de oven voor op 1800 graden. Kook de gnocchi 2 minuten in water met zout en laat uitlekken in vergiet. Bak de spekjes in een pan in ongeveer 6 minuten goudbruin, haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voor de...