Filodeegtaartje met spinazie en champignons |
Het originele recept komt uit de allerhande en dat heb ik een beetje aangepast :) En gelukkig maar want oorspronkelijk is het voor 4 personen en dan denk je dat je voor 2 de ingrediënten door 2 moet delen en daar ben ik dan ook mee begonnen maar helaas werden de taartje dan niet echt gevuld, dus ook de hoeveelheden heb ik maar aangepast. (nu ik het recept aan het typen ben kom ik erachter dat onze springvormen groter zijn....dus hoeveelheden zullen van het origineel ook wel meevallen ;)) Ook de nootmuskaat, pijnboompitten en sesamzaad zijn extra's die ik heb bedacht en smaken verschillen natuurlijk maar dit is lekker!
Wat je nodig hebt voor 2 personen :
- 2 springvormpjes van 16 centimeter
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 250 gram spinazie
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels sesamzaad
- 2 eieren
- 2 eetlepels parmezaanse kaas
- nootmuskaat
- filodeeg
- olijfolie
Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Vet de springvormpjes in, ik gebruik hiervoor de laatste tijd bakspray, staat toch in de kast en is superhandig! Snijd de champignons in plakjes, hak het uitje fijn en haal de steeltjes van de spinazie.
Bekleed de vormpjes met filodeeg. In het recept ging dat met drie plakjes, over elkaar heen zodat je een mooie overhangende rand kreeg. Ik heb geen mooie overhangende randen gekregen omdat die na het bakken snel braken bij het uit de vorm halen.
Rooster de pijnboompitten en sesamzaadjes kort in een koekepan, tot ze licht kleuren.
Verwarm dan een beetje olijfolie in een wok. Fruit hierin 1 minuut het uitje aan, dan de champignons erbij, ook voor een minuut en dan als laatste ook de spinazie een minuut. Voeg hier nootmuskaat naar smaak toe.
Voeg hier sesamzaad toe en verdeel dit over de vormen. Strooi dan de pijnboompitten erover en rasp er dan kaas overheen.
Tik een eitje in het midden en plaats het dan voor 20 tot 25 minuten in de oven. Als het eitje gestolt is dan is het klaar.
Dan over je eitje nog een beetje peper en zout en eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten