Noedels met vegetarische balletjes in teryakisaus |
We hebben er lekker van gegeten!
Dit is een recept voor 4 personen, wij redden het met zijn 3-en ook makkelijk :)
Wat je nodig hebt voor 4 personen :
- 300 gram noedels
- 1 bakje vegetarische balletjes (bij ons heeft ah altijd de voorkeur)
- 500 gram broccoli
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje bosui
- 200 ml water
- 200 ml sojasaus
- 50 gram bruine suiker
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 eetlepel maizena
- 150 gram taugé
Wat je gaat doen :
Breng een pan met water (+een beetje zout) aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze voor ongeveer 5 minuten beetgaar. Origineel is dit 3 minuten maar dat kan niet iedereen hier in huis waarderen, dus doen we het even langer. Pel ondertussen de knoflook en snijd deze fijn. Snijd de bosui in ringetjes.
Breng voor de teriyakisaus een pan met het water, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, sesamolie en de sesamzaadjes aan de kook. Kook circa 5 minuten.">Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng al roerende door de teriyakisaus. Kook de saus circa 3 minuten door.
Bak de vegetarische balletjes even kort aan en toe aan de saus en laat circa 3 minuten op laag vuur koken. Voeg de taugé en de helft van de bosuitjes toe en warm circa 2 minuten door.
Verdeel dan de noedels, broccoli en de balletjes in teriyakisaus over borden.Strooi de resterende bosuitjes eroverheen en dan.....eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten