Doorgaan naar hoofdcontent

Uiensoep met een hart van kaas



Uiensoep met een hart van kaas
Uiensoep met een hart van kaas

Het hart van kaas is een uitgestoken hartvorm, op de foto misschien niet helemaal goed zichtbaar, dus hieronder zie je hoe de broodjes eruit zagen in de koekepan. Ik heb broodjes uitgestoken en ingesmeerd met olijfolie, daarna even gebakken in de koekepan tot ze mooi bruin waren.



Wat je nodig hebt voor deze uiensoep voor ruim 2 personen :



  • 4 uien


  • 1/2 bol knoflook


  • 1 bouillonblokje


  • 150 ml witte wijn


  • 700 ml water


  • peper


  • olijfolie om in te bakken

    Wat je gaat doen :

    De uien en knoflook in plakjes snijden. Olijfolie in koekepan verhitten en hierin de uien en knoflook bakken, op een middelmatig vuur voor een minuut of 15 tot de uien een mooie donkere kleur krijgen, voeg naar smaak gemalen peper toe,regelmatig omscheppen en het vuur in de gaten houden, ze moeten niet verbranden. Als je de kleur mooi genoeg vindt, voeg je de wijn toe, breng het aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erdoor. Een aantal minuten laten koken en dan het water toevoegen, nog ongeveer een kwartiertje zacht laten koken en klaar is je soep!
    Lekker met een stokbroodje! Voor op de soep had ik 2 boterhammen uitgestoken in de vorm van een hart, deze heb ik aan beide zijden ingesmeerd met olijfolie en even gebakken in een koekepan tot ze een mooie kleur hadden. Daarna heb ik er kaas overheen gestrooid en in de soepkommen gedaan, deze even onder de grill geplaatst totdat de kaas was gesmolten...heerlijk!
  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Ovenschotel spruitjes

    Ovenschotel spruitjes Na 5 maanden is het weer eens de hoogste tijd een recept te plaatsen! We hebben de laatste maanden heerlijk gegeten maar op een of andere manier kwam het er steeds niet van om dit dan ook te delen. Hierbij een poging dit weer blijvend te veranderen. Het is weer spruitjestijd en daar wilde ik graag ook eens een ovenschotel mee maken.  (ja....de  broccoliovenschotel  is hier ook nog steeds favoriet :)) Maar om dit nou ook met een kaassausje maken.... tijd voor iets nieuws! We vonden het lekker en voor herhaling vatbaar, dan hoop ik ook meteen een mooiere foto te kunnen plaatsen. Wat je nodig hebt voor 2 tot 3 personen : rode paprika 500 gram kleine spruitjes 250 gram champignons 175 gram (vegetarisch) gehakt  1 flinke eetlepel ras el hanout 2 eetlepels kruidenkaas +/- 500 gram aardappelen olie om te bakken ingevette ovenschaal handje geraspte kaas naar smaak Wat je gaat doen: Schil de aardappelen en maak de sp...

    Amandel-griesmeelpap

    Hoe kouder het buiten is, hoe meer zin ik heb om lekker oud-hollands te koken! Vanavond heb ik hutspot gegeten en als toetje heb ik ouderwets griesmeelpap gemaakt, maar dan met amandelen, net ietsjes anders. Dit heb je nodig: 40 gram amandelen 80 gram griesmeel 2 zakjes vanillesuiker 50 gram suiker 1 liter melk handje gewassen (blanke) rozijnen klein scheutje amandelaroma Hak de amandelen in een hakmolentje fijn. Roer de griesmeel en suiker door de amandelen. Breng de melk in een pan aan de kook. Blijf erbij om te voorkomen dat je melk overkookt. Als de melk kookt het vuur laagzetten en al roerend het griesmeel-suikermengsel erdoor roeren en de rozijnen en amandelaroma naar smaak toevoegen. Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur al roerend indikken. Zowel warm als koud lekker. TIP: als je meer van pudding houdt neem je 100 gram griesmeel ipv 80 gram en laat je het geheel nog 3 uur in de koelkast opstijven.

    Knolselderijpuree

    Knolselderijpuree We hebben al wat pureetjes geprobeerd de afgelopen tijd, en dit is ook een hele lekkere! Wat je nodig hebt : -1 knolselderij -2 grote kruimige aardappelen -750 ml (amandel)melk -150 ml crème fraiche -peper en zout Wat je gaat doen : Schil de knolselderij en snijd in plakken, snijd er dan blokjes van. Schil de aardappel en snijd ook in blokjes. Kook de blokjes in de melk met een snufje zout in 20 minuten gaar. Giet dan af, en stamp het fijn, roer de crème fraiche erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Dit recept uit de allerhande is voor 4 personen, wij eten het alleen ook met zijn 2-en op....en ik heb de volle melk vervangen door amandelmelk. eet smakelijk!

    Gnocchi met paddestoelen & artisjokken

    Gnocchi met paddestoelen & artisjokken Superlekker gerecht uit de Allerhande. Eenvoudig om te maken en simpel tot vegetarische variant om te toveren. Ik heb hem half vegetarisch en half niet vegetarisch gemaakt omdat ik dacht dat de spekreepjes echt een toevoeging zouden zijn en daar heb ik geen spijt van gehad. De schalen gingen allebei leeg. Wat je nodig hebt voor 4 personen : 500 gram gnocchi 200 gram spekreepjes ( ik deed 100 gram) 2 sjalotjes gesnippers 1 bolletjes knoflook 200 gram oesterzwammen 250 gram kastanjechampignons 25 gram bloem 2 blikken artisjokharten 200 ml kookroom 15 gram basilicum ( gescheurde blaadjes) olijfolie om te bakken voor de vegetarische variant/ anders vet van de spekjes ovenschaal Wat je gaat doen: Verwarm de oven voor op 1800 graden. Kook de gnocchi 2 minuten in water met zout en laat uitlekken in vergiet. Bak de spekjes in een pan in ongeveer 6 minuten goudbruin, haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voor de...