Uiensoep met een hart van kaas |
Het hart van kaas is een uitgestoken hartvorm, op de foto misschien niet helemaal goed zichtbaar, dus hieronder zie je hoe de broodjes eruit zagen in de koekepan. Ik heb broodjes uitgestoken en ingesmeerd met olijfolie, daarna even gebakken in de koekepan tot ze mooi bruin waren.
Wat je nodig hebt voor deze uiensoep voor ruim 2 personen :
Wat je gaat doen :
De uien en knoflook in plakjes snijden. Olijfolie in koekepan verhitten en hierin de uien en knoflook bakken, op een middelmatig vuur voor een minuut of 15 tot de uien een mooie donkere kleur krijgen, voeg naar smaak gemalen peper toe,regelmatig omscheppen en het vuur in de gaten houden, ze moeten niet verbranden. Als je de kleur mooi genoeg vindt, voeg je de wijn toe, breng het aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erdoor. Een aantal minuten laten koken en dan het water toevoegen, nog ongeveer een kwartiertje zacht laten koken en klaar is je soep!
Lekker met een stokbroodje! Voor op de soep had ik 2 boterhammen uitgestoken in de vorm van een hart, deze heb ik aan beide zijden ingesmeerd met olijfolie en even gebakken in een koekepan tot ze een mooie kleur hadden. Daarna heb ik er kaas overheen gestrooid en in de soepkommen gedaan, deze even onder de grill geplaatst totdat de kaas was gesmolten...heerlijk!
Reacties
Een reactie posten