Ovenschotel spruitjes met krieltjes, pecannoten en ricotta |
Het idee van dit recept komt uit de Allerhande, het is alleen iets aangepast naar persoonlijke smaken.
Wat je nodig hebt voor 3 personen :
- 400 gram kleine spruitjes (schoongemaakt en gehalveerd)
- 400 gram krieltjes (gehalveerd)
- 100 gram gezouten pecannoten
- 6 eetlepels olijfolie + extra om eten te besprenkelen
- 2 eetlepels tijm
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 250 gram ricotta
- gebakken uitjes om bord te bestrooien
- bakplaat + bakpapier+grote kom
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
Neem een grote kom en vermeng hierin de spruitjes en de krieltjes. Hak de pecannoten grof en voeg aan de kom toe. Roer de tijm en kerriepoeder samen met de olijfolie door de spruitjes, krieltjes en noten heen.
Verdeel dit over een bakplaat en "versier" de bakplaat met de ricotta.
Plaats dit in het midden van de oven en bak het in 25 tot 35 minuten gaar.
Verdeel het dan over de borden, sprenkel hier nog wat olijfolie overheen en wat gebakken uitjes en dan ....eet smakelijk!
Lijkt me ook erg lekker met feta ipv ricotta
Reacties
Een reactie posten