Doorgaan naar hoofdcontent

Breng Toscane in je keuken!


Hoe leuk is het om gewoon thuis in je eigen huis te kunnen koken met biologisch dynamische Toscaanse produkten? 
Tot voor kort wist ik niet dat dit mogelijk is, maar dat is het dus wel!
Helemaal blij en enthousiast dat ik een bedrijf heb gevonden in Toscane die allerlei verschillende produkten maakt. 
Het begon allemaal vorig weekend toen ik  op internet op zoek ging naar olijfolie uit Italie, de olie die we hadden meegenomen van vakantie begint langzamerhand op te raken en de olijfolie die je hier in de winkel koopt is het eigenlijk dan net niet...Hoe ik de site heb gevonden weet ik al niet meer, wat ik nog wel weet is dat ik meteen overliep ( en eigenlijk nog steeds loop) van enthousiasme en blijheid!
Ik heb echt nu al de vondst van het jaar gedaan : Fattoria La Vialla en dan is het nog maar januari ;) ik droom er nu al van om het bedrijf eens in real life te kunnen bezoeken en de auto vol te stouwen met allemaal lekkere dingen. 
Dit is niet zomaar een website die ik heb bezocht, het blijkt een echte belevenis te zijn! Altijd spannend natuurlijk om voor de 1e keer via internet spullen aan te schaffen, je moet altijd maar weer afwachten of het daadwerkelijk gaat zijn wat je verwacht. 
Voor de verzendkosten hoef je het ook niet te laten, die vallen reuze mee. Mijn 1e bestelling was meteen groot genoeg om geen verzendkosten meer te hoeven betalen en wat ik ook erg bijzonder vind is dat je pas achteraf hoeft te betalen. 
Nadat ik een uurtje had rondgekeken en alleen maar enthousiaster werd van de olijfolie, de wijnen, de sauzen, de koekjes, de jam etc. etc. heb ik een formulier ingevuld met mijn bestelling. Daarna kon je aangeven in welke week je de bestelling wilde ontvangen en vanaf toen werd het spannend...
Eerder deze week ontving ik een pakket met een boek over het bedrijf en een dvd en vanmorgen ben ik de dvd gaan kijken, je krijgt een goede indruk  van het bedrijf en de produkten die ze allemaal vervaardigen, erg leuk om te kijken. En nog geen 10 minuten nadat ik de dvd had gekeken stond de pakketdienst bij me aan de deur (dat had ik nog niet verwacht!) mijn weekend is dus in 1 klap helemaal goed. 2 dozen met lekkernijen! Van olijfolie tot wijnen tot pasta, speltpasta en sauzen!
Het meest spannende vond ik het om de olijfolie te proeven, dat is wat we als eerste hebben gedaan en die smaakt echt heerlijk, daarna hebben we een rosƩ genomen en hiermee hebben we, ondanks dat het weer hier echt vreselijk is, toch nog een soort van Toscaans gevoel gekregen, alsof we op vakantie zijn!
Voor vanavond staat meteen de pasta op het menu, nog even kiezen welke saus we erbij nemen :) Helemaal blij en gelukkig ben ik met mijn Italiaanse produkten, we kunnen hier nog vaak van eten en drinken en nu weet ik.....Toscaanse produkten zijn maar een paar muisklikken van me verwijderd :)
Ben je ook enthousiast geworden, bezoek de site eens en misschien ga jij Toscane dan ook in je eigen keuken verwelkomen!








Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en

Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam! Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig! Wat je nodig hebt voor 1 smoothie : 150 ml karnemelk 3 eetlepels havermout 1 eetlepel chiazaad 1 banaan snufje kaneel 3 eetlepels rozijnen blender Wat je gaat doen : De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk! Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen. Meer smoothierecepten vind je hier

Gezonde sinaasappel havermout smoothie

sinaasappel havermout smoothie Voor een lekker, snel, gezond en vullend ontbijt! Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 150 ml (amandel)melk 3 eetlepels havermout 1 sinaasappel blender Wat je gaat doen : Doe als eerste de havermout in de blender en maal het fijn.  Ondertussen de schil van de sinaasappel snijden en in stukken snijden. Voeg dan de sinaasappel en de amandelmelk toe en blend tot je een mooie egale massa hebt.  Ik vind het een uitvinding om de havermout eerst fijn te malen, dan heb je geen stukjes in je drankje.  Dit is echt een superlekker, snel en gezond ontbijt waar je de ochtend makkelijk mee door komt. 

Romige pasta met munt & knoflook

Romige pasta met munt & knoflook Groente & co, snel op tafel, heet het boekje waar dit recept uitkomt, wel een beetje aangepast maar het is een simpel en lekker gerecht, de munt vind ik verrassend. Ik heb er twee tenen knoflook in gedaan en voor de niet zo knoflookliefhebber is misschien een half tot een teentje ook wel genoeg. Het is niet ingewikkeld om te maken, dus als je een keer haast hebt is dit ideaal. Wat je nodig hebt voor 4 personen : 400 gram pasta 100 gram ricotta 100 gram room ( ik heb kookroom light gebruikt) 1-2 tenen knoflook 4 takjes munt (alleen de bladen)+ extra voor garnering pecorino Wat je gaat doen : Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, pers de knoflook en hak de blaadjes munt klein, neem een schaal en vermeng hierin de room en de ricotta, roer ook de knoflook en munt hierdoorheen. Als de pasta klaar is giet je deze af en doe je het weer terug in de pan. Roer de saus erdoorheen, verdeel de pasta over de borden en rasp hi

Groenteburger

Groenteburger Zo door de jaren heen hebben wij al heel wat groenteburgers gegeten maar dan wel altijd van de supermarkt. Onze favoriet is de biologische groenteburger van Albert Heijn, of eigenlijk was...sinds vandaag hebben we een nieuwe favoriet, zelfgemaakt is toch eigenlijk veel lekkerder! Het duurde een paar uurtjes en meerdere proeverijen met als resultaat dat onze eigen groenteburger er mag zijn! We hoefden er niet lang over na te denken wat de ingrediĆ«nten moesten worden maar daarna komt het lastige gedeelte, hoe krijg je ze mooi stevig zonder dat er teveel smaak verloren gaat?  Bij een 2e ronde zou ik nog net even wat meer kruiden toevoegen, verbeterpunten zijn natuurlijk altijd aanwezig ;) Van de volgende hoeveelheden hebben wij 11 burgers weten te maken, een gedeelte daarvan hebben we ingevroren, we hadden zelf 6 stuks geschat maar dat werden er dus bijna dubbel zoveel. Het gewicht van de burgers is 100 gram, ze zijn dus even groter dan de originele biologische groen