Doorgaan naar hoofdcontent

Breng Toscane in je keuken!


Hoe leuk is het om gewoon thuis in je eigen huis te kunnen koken met biologisch dynamische Toscaanse produkten? 
Tot voor kort wist ik niet dat dit mogelijk is, maar dat is het dus wel!
Helemaal blij en enthousiast dat ik een bedrijf heb gevonden in Toscane die allerlei verschillende produkten maakt. 
Het begon allemaal vorig weekend toen ik  op internet op zoek ging naar olijfolie uit Italie, de olie die we hadden meegenomen van vakantie begint langzamerhand op te raken en de olijfolie die je hier in de winkel koopt is het eigenlijk dan net niet...Hoe ik de site heb gevonden weet ik al niet meer, wat ik nog wel weet is dat ik meteen overliep ( en eigenlijk nog steeds loop) van enthousiasme en blijheid!
Ik heb echt nu al de vondst van het jaar gedaan : Fattoria La Vialla en dan is het nog maar januari ;) ik droom er nu al van om het bedrijf eens in real life te kunnen bezoeken en de auto vol te stouwen met allemaal lekkere dingen. 
Dit is niet zomaar een website die ik heb bezocht, het blijkt een echte belevenis te zijn! Altijd spannend natuurlijk om voor de 1e keer via internet spullen aan te schaffen, je moet altijd maar weer afwachten of het daadwerkelijk gaat zijn wat je verwacht. 
Voor de verzendkosten hoef je het ook niet te laten, die vallen reuze mee. Mijn 1e bestelling was meteen groot genoeg om geen verzendkosten meer te hoeven betalen en wat ik ook erg bijzonder vind is dat je pas achteraf hoeft te betalen. 
Nadat ik een uurtje had rondgekeken en alleen maar enthousiaster werd van de olijfolie, de wijnen, de sauzen, de koekjes, de jam etc. etc. heb ik een formulier ingevuld met mijn bestelling. Daarna kon je aangeven in welke week je de bestelling wilde ontvangen en vanaf toen werd het spannend...
Eerder deze week ontving ik een pakket met een boek over het bedrijf en een dvd en vanmorgen ben ik de dvd gaan kijken, je krijgt een goede indruk  van het bedrijf en de produkten die ze allemaal vervaardigen, erg leuk om te kijken. En nog geen 10 minuten nadat ik de dvd had gekeken stond de pakketdienst bij me aan de deur (dat had ik nog niet verwacht!) mijn weekend is dus in 1 klap helemaal goed. 2 dozen met lekkernijen! Van olijfolie tot wijnen tot pasta, speltpasta en sauzen!
Het meest spannende vond ik het om de olijfolie te proeven, dat is wat we als eerste hebben gedaan en die smaakt echt heerlijk, daarna hebben we een rosé genomen en hiermee hebben we, ondanks dat het weer hier echt vreselijk is, toch nog een soort van Toscaans gevoel gekregen, alsof we op vakantie zijn!
Voor vanavond staat meteen de pasta op het menu, nog even kiezen welke saus we erbij nemen :) Helemaal blij en gelukkig ben ik met mijn Italiaanse produkten, we kunnen hier nog vaak van eten en drinken en nu weet ik.....Toscaanse produkten zijn maar een paar muisklikken van me verwijderd :)
Ben je ook enthousiast geworden, bezoek de site eens en misschien ga jij Toscane dan ook in je eigen keuken verwelkomen!








Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italië omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

Pasta met peperbrie en champignons

4 personen, Ingrediënten 200 gram brie (als je het kan vinden peperbrie, maar meestal gebruik ik gewoon brie met heeeeeel veel gekneusde zwarte peper) boter bosui of sjalotjes, wat je lekker vindt 2 tenen knoflook 500 gram champignons 125 ml droge witte wijn 250 ml groentebouillon 1 el grove mosterd 25 gram zongedroogde tomaatjes 250ml room 2 tl tijm 400 g. tagliatelle Snijd de korst van de brie en snijd de kaas in dunne plakjes. Snipper de uitjes en hak de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes. maak de zongedroogde tomaat zeer fijn, hoe fijner hoe beter (keukenmachinefijn heeft mijn voorkeur). Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing. Verhit boter in een grote pan (voor de pastasaus). fruit de uitjes en de knoflook glazig en voeg de champignons toe. Bak tot de champignons gaar zijn. Doe de wijn en de bouillon erbij en laat inkoken tot de helft. Roer de zongedroogde tomaat, kaas, room en tijm door de saus heen en blijf roeren tot de kaas is gesmolten e...

Koolrabi ovenschotel met appel en geitenkaas

Nog zo'n lekkere groente-fruit combinatie: koolrabi met appel! Voor 2 personen heb je nodig: - 2 kleine koolrabi's* (of 1 grote) - 200 gram zachte geitenkaas - 2 frisse appels (jonagolds bv) - scheut vloeibare bakboter (ong 4 a 5 lepels) - 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn - 75 gram walnoten - honing - peper en zout Schil de koolrabi's en snijd deze in blokjes. Kook ze (ong 7 minuten) beetgaar en giet af. Snijd de appels in ongeveer even grote blokjes (schillen kan, hoeft niet). Prak de geitenkaas met een vork in een kom fijn met de bakboter en de rozemarijn. Meng de koolrabi met de appels en de walnoten, breng op smaak met zout en peper en doe het in een ingevette ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en schenk de honing er naar smaak overheen. Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven op 180 graden. Lekker met notenbrood! * Niet te verwarren met koolraab! Koolrabi is een kleine groene knol.

Amandel-griesmeelpap

Hoe kouder het buiten is, hoe meer zin ik heb om lekker oud-hollands te koken! Vanavond heb ik hutspot gegeten en als toetje heb ik ouderwets griesmeelpap gemaakt, maar dan met amandelen, net ietsjes anders. Dit heb je nodig: 40 gram amandelen 80 gram griesmeel 2 zakjes vanillesuiker 50 gram suiker 1 liter melk handje gewassen (blanke) rozijnen klein scheutje amandelaroma Hak de amandelen in een hakmolentje fijn. Roer de griesmeel en suiker door de amandelen. Breng de melk in een pan aan de kook. Blijf erbij om te voorkomen dat je melk overkookt. Als de melk kookt het vuur laagzetten en al roerend het griesmeel-suikermengsel erdoor roeren en de rozijnen en amandelaroma naar smaak toevoegen. Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur al roerend indikken. Zowel warm als koud lekker. TIP: als je meer van pudding houdt neem je 100 gram griesmeel ipv 80 gram en laat je het geheel nog 3 uur in de koelkast opstijven.