Doorgaan naar hoofdcontent

Breng Toscane in je keuken!


Hoe leuk is het om gewoon thuis in je eigen huis te kunnen koken met biologisch dynamische Toscaanse produkten? 
Tot voor kort wist ik niet dat dit mogelijk is, maar dat is het dus wel!
Helemaal blij en enthousiast dat ik een bedrijf heb gevonden in Toscane die allerlei verschillende produkten maakt. 
Het begon allemaal vorig weekend toen ik  op internet op zoek ging naar olijfolie uit Italie, de olie die we hadden meegenomen van vakantie begint langzamerhand op te raken en de olijfolie die je hier in de winkel koopt is het eigenlijk dan net niet...Hoe ik de site heb gevonden weet ik al niet meer, wat ik nog wel weet is dat ik meteen overliep ( en eigenlijk nog steeds loop) van enthousiasme en blijheid!
Ik heb echt nu al de vondst van het jaar gedaan : Fattoria La Vialla en dan is het nog maar januari ;) ik droom er nu al van om het bedrijf eens in real life te kunnen bezoeken en de auto vol te stouwen met allemaal lekkere dingen. 
Dit is niet zomaar een website die ik heb bezocht, het blijkt een echte belevenis te zijn! Altijd spannend natuurlijk om voor de 1e keer via internet spullen aan te schaffen, je moet altijd maar weer afwachten of het daadwerkelijk gaat zijn wat je verwacht. 
Voor de verzendkosten hoef je het ook niet te laten, die vallen reuze mee. Mijn 1e bestelling was meteen groot genoeg om geen verzendkosten meer te hoeven betalen en wat ik ook erg bijzonder vind is dat je pas achteraf hoeft te betalen. 
Nadat ik een uurtje had rondgekeken en alleen maar enthousiaster werd van de olijfolie, de wijnen, de sauzen, de koekjes, de jam etc. etc. heb ik een formulier ingevuld met mijn bestelling. Daarna kon je aangeven in welke week je de bestelling wilde ontvangen en vanaf toen werd het spannend...
Eerder deze week ontving ik een pakket met een boek over het bedrijf en een dvd en vanmorgen ben ik de dvd gaan kijken, je krijgt een goede indruk  van het bedrijf en de produkten die ze allemaal vervaardigen, erg leuk om te kijken. En nog geen 10 minuten nadat ik de dvd had gekeken stond de pakketdienst bij me aan de deur (dat had ik nog niet verwacht!) mijn weekend is dus in 1 klap helemaal goed. 2 dozen met lekkernijen! Van olijfolie tot wijnen tot pasta, speltpasta en sauzen!
Het meest spannende vond ik het om de olijfolie te proeven, dat is wat we als eerste hebben gedaan en die smaakt echt heerlijk, daarna hebben we een rosé genomen en hiermee hebben we, ondanks dat het weer hier echt vreselijk is, toch nog een soort van Toscaans gevoel gekregen, alsof we op vakantie zijn!
Voor vanavond staat meteen de pasta op het menu, nog even kiezen welke saus we erbij nemen :) Helemaal blij en gelukkig ben ik met mijn Italiaanse produkten, we kunnen hier nog vaak van eten en drinken en nu weet ik.....Toscaanse produkten zijn maar een paar muisklikken van me verwijderd :)
Ben je ook enthousiast geworden, bezoek de site eens en misschien ga jij Toscane dan ook in je eigen keuken verwelkomen!








Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

wat je nodig hebt:


1 koolraap
200 ml melk
1 eetlepel maizena
nootmuskaat, zout en peper naar smaak

wat je gaat doen :

Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

150 ml karnemelk
3 eetlepels havermout
1 eetlepel chiazaad
1 banaan
snufje kaneel
3 eetlepels rozijnen
blender

Wat je gaat doen :

De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

Meer smoothierecepten vind je hier

Broccoli ovenschotel met kaassaus

Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

Wat je nodig hebt voor 2 personen :

500 gram broccoli
200 gram gehakt
gehaktkruiden + foelie
125 gram champignons
2 eetlepels creme fraiche
6 aardappelen
geraspte kaas

Voor de kaassaus :

10 gram boter
10 gram bloem
nootmuskaat
1/4 stukje bouillonblokje
110 ml melk
40 gram geraspte kaas

Wat je gaat doen :

Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rul de gehakt…

Gepaneerde oesterzwammen

Lekker als tussendoortje of luie zondag lunch maar ook prima vervanger voor het vlees bij de maaltijd.
Simpel te maken en naar eigen smaak te kruiden.
Wij hebben het vandaag met zijn 3-en gegeten als soort van late lunch, trek in iets warms en lekkers.

Wat je nodig hebt:


300 gram oesterzwammen
2 eieren
gekruide paneermeel ( je kunt natuurlijk ook zelf paneermeel kruiden)
olijfolie om in te bakken
keukenpapier

Wat je gaat doen :

Pak twee bordjes en kluts in het ene bordje de eieren los en strooi in het andere bordje de paneermeel. De harde onderkanten van de oesterzwammen afsnijden en eerst door het ei halen, dan door de paneermeel en even wegleggen op een bord. Om de onderkanten van de oesterzwammen goed met ei te kunnen besmeren kun je een kwastje gebruiken.
Als je alle zwammen door het ei en het paneermeel hebt gehaald zet je een koekepan op het vuur. Verhit hierin een laagje olijfolie en bak de oesterzwammen op een niet te hoog vuur aan beide kanten bruin en krokant. ( ongeveer een m…

Ovenschotel spruitjes met krieltjes, pecannoten en ricotta

Het idee van dit recept komt uit de Allerhande, het is alleen iets aangepast naar persoonlijke smaken.

Wat je nodig hebt voor 3 personen :

400 gram kleine spruitjes (schoongemaakt en gehalveerd)400 gram krieltjes (gehalveerd)100 gram gezouten pecannoten6 eetlepels olijfolie + extra om eten te besprenkelen2 eetlepels tijm1 eetlepel kerriepoeder250 gram ricottagebakken uitjes om bord te bestrooienbakplaat + bakpapier+grote komWat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) Neem een grote kom en vermeng hierin de spruitjes en de krieltjes. Hak de pecannoten grof en voeg aan de kom toe. Roer de tijm en kerriepoeder samen met de olijfolie door de spruitjes, krieltjes en noten heen.  Verdeel dit over een bakplaat en "versier" de bakplaat met de ricotta.  Plaats dit in het midden van de oven en bak het in 25 tot 35 minuten gaar.  Verdeel het dan over de borden, sprenkel hier nog wat olijfolie overheen en wat gebakken uitjes en dan ....eet smakelijk!
Lijkt me ook erg lekk…