Doorgaan naar hoofdcontent

Quinori met groente

Quinori met groente
Quinori met groente
1 van mijn voornemens is om dit jaar weer meer recepten te plaatsen, in 2013 heb ik wel heerlijk gegeten en inspiratie op gedaan maar niet gedeeld, dat wil ik in 2014 weer inhalen :) Om te beginnen met Quinori. Quinori is een mix van rode quinoa, voorgekookte volrijst, quinoa, kikkererwten en sesam. 
Gisteren had ik geen trek in een spruitjestaart dus hebben we allebei ons eigen gerecht gemaakt, Patriek ging zelf aan de slag met een spruitjestaart en ik heb spruitjes met o.a. puntpaprika en kastanjechampignons gemaakt voor bij de quinori. het is een flinke maaltijd geworden, de hoeveelheid quinori kan voor 1 persoon wel iets minder dan dat ik heb gebruikt (65 gram) ja, ik ben een grote eter ;)

Wat je nodig hebt voor 1 persoon :


  • 100 gram kleine spruitjes
  • 50 gram rode puntpaprika
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • 65 gram quinori
  • eetlepel geroosterd sesamzaad
  • 2 plukjes alfalfa
  • dessertlepel kerrie
  • 2 eetlepels olijfolie (1 om te bakken / 1 voor door je gerecht)
Wat je gaat doen :

Maak de spruitjes schoon, breng in een pan water aan de kook en voeg dan de spruitjes toe en laat 3 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water en zet even aan de kant. 
Spoel de quinori af met water en breng 2 keer zoveel water aan de kook dan dat je quinori wilt gebruiken en kook het gaar in 15 minuten. 
Ondertussen de paprika in reepjes snijden en de kastanjechampignons in 4-en. In een koekepan met wat olijfolie de champignons en paprika bakken, op een niet al te hoog vuur, ik denk een minuut of 10, dan de spruitjes toevoegen om door te laten warmen, een dessertlepel kerrie erdoor roeren en het sesamzaad. 
Als het vocht allemaal is opgenomen in de quinori roer je het groentemengsel hierdoorheen en hier roer je nog een eetlepel olijfolie door. Schep het op een bord, strooi er de alfalfa en hennepzaad overheen en dan....eet smakelijk!
Ik heb geen peper en zout gebruikt, je kunt altijd nog even voorproeven en bepalen of je dit nog wel wilt toevoegen. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Vlierbessenjam met kaneel en gember

Wat een eer om het 200ste recept te mogen plaatsen :-D Nu maar hopen dat jullie hem lekker genoeg vinden.
De vlierbesjes waren nog niet op, dus ben ik nog even de keuken in gedoken voor een tweede jammetje! Het resultaat is een lekkere, herfstachtige jam (en een paarsgestippelde vloer, omdat ik in een besje ben gaan staan, oeps).



Voor 3 a 4 potten heb je nodig:

- 500 gram vlierbessen, uitgezocht en gewassen (zie vorige recept voor meer info)
- 500 gram geleisuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 appel, geraspt
- 3 bolletjes stemgember, fijngehakt
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 volle theelepels kaneelpoeder
- scheutje limoensap

Doe alle ingrediënten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken.
Drie grote, of vier kleinere, schone, droge potten warm maken, vullen met de hete jam en op z'n kop neerzetten.
Donker bewaard zo'n 6 - 12 maanden houdbaar. Hoeft na openen de koelkast pas in.

Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

150 ml karnemelk
3 eetlepels havermout
1 eetlepel chiazaad
1 banaan
snufje kaneel
3 eetlepels rozijnen
blender

Wat je gaat doen :

De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

Meer smoothierecepten vind je hier

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

wat je nodig hebt:


1 koolraap
200 ml melk
1 eetlepel maizena
nootmuskaat, zout en peper naar smaak

wat je gaat doen :

Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden


Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties.

Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italië omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is!
Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan.
Het is zo ontzettend lekker..... :D

Wat je nodig hebt :

1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte)
30 gram bloem
een snufje zout
150 gram gekruid paneermeel
50 gram parmezaanse kaas
1 eetlepel italiaanse kruiden
1 ei + 1 eetlepe…

Vlierbessen-frambozenjam

Ja, keukenprinsesjes, nu is het de tijd om ze te plukken! De vlierbessen, die rauw overigens giftig zijn, hangen nu rijp aan de struiken en in veel parken en bossages kun je ze gewoon plukken.

Deze bessen zijn maar een week of 2 per jaar te plukken. Dus pak een tas en een schaartje, tijd voor urban-farming!

Het schoonmaken van de besjes vergt wel wat geduld... Je kunt de besjes met een vork eenvoudig van het takje ritsen, maar je kunt alleen de zwarte besjes gebruiken. De (donker)rode en groene besjes en de verdroogde besjes moet je er met de hand uitvissen (net als de slakjes, die zich nog wel eens tussen de besjes willen verstoppen!).
Het recept voor 4 potten jam:
- 500 gram zwarte vlierbessen (uitgezocht en gewassen)
- 150 gram frambozen
- 1 appel, geraspt
- 650 gram geleisuiker
- 1 zakje vanillesuiker

Doe de ingredienten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken (na 2 minuten is het gif uit de besjes verdwenen en…