Met mijn risotto heb ik al vele bietenhaters een tweede keer op zien scheppen.
ingrediƫnten voor vier tot zes personen:
400 gram risottorijst (arborio)
500 dl groentebouillon
een pot bieten
2 rode uien of 4 sjalotten
een courgette
olijfolie
een fikse scheut rode wijn
een scheut balsamico-azijn
geraspte geitenkaas (of parmezaanse kaas voor geitenkaasminachters)
Rucola
Brood (stokbrood/ focacia/ wat je gelukkig maakt)
Snij de bieten in stukken (klein of grof naar smaak, bij mensen die niet van bieten zeggen te houden doe ik het altijd erg fijn in de hakmolen, liever lui dan moe). Zet de bouillon op het vuur en voeg hier de bieten aan toe. Laat de bouillon gedurende het maken van de risotto op een laag vuur doorpruttelen, zet hem niet koud of uit.
Snipper de uien en snij de courgette in kleine blokjes. Verhit in een kookpan wat olijfolie en bak de groenten tot zij glazig zijn. Voeg vervolgens de rijst toe en blijf deze constant roeren. Als de rijst glazig is en een beetje een piepgeluid maakt in de pan is het tijd om deze met de rode wijn te blussen, goed blijven roeren (eigenlijk vanaf nu totdat de risotto op tafel staat niet meer stoppen met roeren). Voeg als het vocht door de rijst is opgenomen lepel voor lepel het bouillon-bieten mengsel toe en wacht steeds met het toevoegen van de nieuwe lepel bouillon tot de vorige opgenomen is in de rijst. Als de rijst al dente is, de pan van het vuur halen. Voeg een scheut balsamicoazijn toe naar smaak en maak het gerecht af met de geitenkaas. Serveer de risotto met brood op een bedje van rucola (roer deze er niet doorheen, dit wordt flep).
ingrediƫnten voor vier tot zes personen:
400 gram risottorijst (arborio)
500 dl groentebouillon
een pot bieten
2 rode uien of 4 sjalotten
een courgette
olijfolie
een fikse scheut rode wijn
een scheut balsamico-azijn
geraspte geitenkaas (of parmezaanse kaas voor geitenkaasminachters)
Rucola
Brood (stokbrood/ focacia/ wat je gelukkig maakt)
Snij de bieten in stukken (klein of grof naar smaak, bij mensen die niet van bieten zeggen te houden doe ik het altijd erg fijn in de hakmolen, liever lui dan moe). Zet de bouillon op het vuur en voeg hier de bieten aan toe. Laat de bouillon gedurende het maken van de risotto op een laag vuur doorpruttelen, zet hem niet koud of uit.
Snipper de uien en snij de courgette in kleine blokjes. Verhit in een kookpan wat olijfolie en bak de groenten tot zij glazig zijn. Voeg vervolgens de rijst toe en blijf deze constant roeren. Als de rijst glazig is en een beetje een piepgeluid maakt in de pan is het tijd om deze met de rode wijn te blussen, goed blijven roeren (eigenlijk vanaf nu totdat de risotto op tafel staat niet meer stoppen met roeren). Voeg als het vocht door de rijst is opgenomen lepel voor lepel het bouillon-bieten mengsel toe en wacht steeds met het toevoegen van de nieuwe lepel bouillon tot de vorige opgenomen is in de rijst. Als de rijst al dente is, de pan van het vuur halen. Voeg een scheut balsamicoazijn toe naar smaak en maak het gerecht af met de geitenkaas. Serveer de risotto met brood op een bedje van rucola (roer deze er niet doorheen, dit wordt flep).
Reacties
Een reactie posten