Iris, weet niet of dit recept hetzelfde is als die jij al hebt voor scones, maar hier is ie:
wat je nodig hebt:
350 gram cakemeel
75 gram rozijnen
100 gram boter
snufje zout
1 ei
1,5 dl karnemelk
actie:
Verwarm de oven voor op 200 graden ( hetelucht 180).
Voeg de in stukjes gesneden boter bij het cakemeel met een snufje zout, blijf de boter met 2 messen snijden tot een kruimelige massa. Klop een ei los en hou hiervan 1 eetlepel apart. Meng de rest door de karnemelk.
Schep de rozijnen samen met de karnemelk door het meel en kneed het door het meel.
Strooi bloem over je aanrecht en kneed/rol het deeg uit tot een vlak van 1 cm dik. Steek er met een (niet te groot glas) of als je er 1 hebt gewoon met een deegsteker rondjes uit.
Vet de bakplaat in en leg de deegrondjes erop, bestrijk deze nog met ei. Zet ze iets onder het midden in de oven en bak ze in 13-15 minuten bruin en gaar.
wat je nodig hebt:
350 gram cakemeel
75 gram rozijnen
100 gram boter
snufje zout
1 ei
1,5 dl karnemelk
actie:
Verwarm de oven voor op 200 graden ( hetelucht 180).
Voeg de in stukjes gesneden boter bij het cakemeel met een snufje zout, blijf de boter met 2 messen snijden tot een kruimelige massa. Klop een ei los en hou hiervan 1 eetlepel apart. Meng de rest door de karnemelk.
Schep de rozijnen samen met de karnemelk door het meel en kneed het door het meel.
Strooi bloem over je aanrecht en kneed/rol het deeg uit tot een vlak van 1 cm dik. Steek er met een (niet te groot glas) of als je er 1 hebt gewoon met een deegsteker rondjes uit.
Vet de bakplaat in en leg de deegrondjes erop, bestrijk deze nog met ei. Zet ze iets onder het midden in de oven en bak ze in 13-15 minuten bruin en gaar.
Het lijkt wel heel erg op het recept wat ik vorig weekend heb gemaakt, alleen was dat met zelfrijzend bakmeel en mengen met je vingers :P
BeantwoordenVerwijderen