Foccacia met parmezaanse dipper |
Wat je nodig hebt voor 1 groot brood of 2 kleinere :
Wat je gaat doen :
Vermeng bloem,gist en parmezaanse dipper met elkaar in een kom en voeg daar het lauwwarme water bij, kneed dit tot een soepel deeg en deel het dan in 2 gelijke stukken. Bekleed de bakplaat met bakpapier en zet aan de bovenkant een klein glaasje water en aan de onderkant (in de hoekjes, dan staat het niet in de weg voor je brood)
Kneed/rol de 2 delen deeg uit tot rechthoekige plakken en leg deze op de bakplaat. Zet deze de oven op de laagste stand (bij mij 50 graden,hetelucht) en plaats de plaat in het midden van je oven en laat ongeveer een kleine drie kwartier rijzen. Ik heb op gevoel bepaald of ik ze genoeg gerezen vond. Haal ze dan uit de oven, de glaasjes water mogen nu van de bakplaat af) en prik her en der wat kuiltjes ,(bij mij werkt de onderkant van een appelboor hier perfect voor)neem dan de olijfolie en schenk dit over je broden in de gaatjes en strooi hier nog wat zeezout overheen. Dan de bakplaat weer terug de oven in, de temperatuur naar 210 graden zetten en je broden in 25-30 minuten gaar bakken. Als ze mooi bruin van kleur zijn, zijn ze klaar. Haal ze uit de oven, laat nog even staan en dan.....eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten