Pannekoektaart met spinazie en feta |
In de vriezer had ik nog een pak spinazie liggen en bloem heb ik altijd wel in huis, het resultaat is deze "taart" geworden. Spinazie en feta gaan gewoon goed samen!
Deze taart is voor 4 personen denk ik genoeg, het is vrij makkelijk om te maken en net weer even anders dan een gewone pannekoek.
Wat je nodig hebt voor deze taart voor 4 personen :
Wat je gaat doen :
De spinazie in een pan op het vuur zetten en langzaam laten ontdooien. De pijnboompitten in een koekepan licht roosteren. De feta in blokjes snijden.
Dan de eieren met de melk loskloppen en beetje bij beetje de bloem toevoegen en hier een mooi egaal beslag van kloppen, voeg een beetje zout toe.
Van het beslag bak je 4 pannekoeken ( je houdt dan nog een beetje beslag over en ik heb eigenlijk van al het beslag pannekoeken gebakken, 2 waren er over voor het ontbijt ;)).
Verwarm de oven intussen voor op 160 graden.
Vet de springvorm een beetje in en leg op de bodem een pannekoek, smeer hier de helft van de ricotta overheen en maal hier rijkelijk nootmuskaat overheen.Dan wat pijnboompitten eroverheen.
Wanneer je spinazie ontdooid is, giet je deze af en duw je het overtollige vocht met een lepel in het vergiet weg. Verdeel dan wat spinazie over de pannekoek en hierna wat blokjes feta, dan de 2e pannekoek erop, hier weer wat feta, pijnboompitten en spinazie op doen, dan weer nootmuskaat eroverheen malen en weer een pannekoek. Dit herhaal je nog een keer en dan leg je de laatste pannekoek neer, hier smeer je het restant van de ricotta overheen, dan een beetje nootmuskaat en daaroverheen nog wat geraspte kaas, wij hadden oude kaas.
Plaats dan je taart in het midden van de oven en laat deze erin staan totdat de kaas is gesmolten, dit duurde bij ons ongeveer een kwartiertje.
Haal de taart uit de oven als de kaas is gesmolten, snijd deze in stukken en serveer...eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten