Doorgaan naar hoofdcontent

Pannekoektaart met spinazie en feta




Pannekoektaart met spinazie en feta
Pannekoektaart met spinazie en feta
De koelkast was nagenoeg een echoput, foutje in de inkoop vorige week?
In de vriezer had ik nog een pak spinazie liggen en bloem heb ik altijd wel in huis, het resultaat is deze "taart" geworden. Spinazie en feta gaan gewoon goed samen!
Deze taart is voor 4 personen denk ik genoeg, het is vrij makkelijk om te maken en net weer even anders dan een gewone pannekoek.
Wat je nodig hebt voor deze taart voor 4 personen :



  • springvorm 26cm

  • koekepan 26 cm

  • 250 gram bloem

  • 2 eieren

  • 500 ml melk

  • snufje zout

  • 250 gram feta

  • 100 gram pijnboompitten

  • 200 gram ricotta

  • 750 gram diepvries spinazie

  • nootmuskaat

  • handje geraspte kaas

    Wat je gaat doen :

    De spinazie in een pan op het vuur zetten en langzaam laten ontdooien. De pijnboompitten in een koekepan licht roosteren. De feta in blokjes snijden.
    Dan de eieren met de melk loskloppen en beetje bij beetje de bloem toevoegen en hier een mooi egaal beslag van kloppen, voeg een beetje zout toe.
    Van het beslag bak je 4 pannekoeken ( je houdt dan nog een beetje beslag over en ik heb eigenlijk van al het beslag pannekoeken gebakken, 2 waren er over voor het ontbijt ;)).
    Verwarm de oven intussen voor op 160 graden.
    Vet de springvorm een beetje in en leg op de bodem een pannekoek, smeer hier de helft van de ricotta overheen en maal hier rijkelijk nootmuskaat overheen.Dan wat pijnboompitten eroverheen.
    Wanneer je spinazie ontdooid is, giet je deze af en duw je het overtollige vocht met een lepel in het vergiet weg. Verdeel dan wat spinazie over de pannekoek en hierna wat blokjes feta, dan de 2e pannekoek erop, hier weer wat feta, pijnboompitten en spinazie op doen, dan weer nootmuskaat eroverheen malen en weer een pannekoek. Dit herhaal je nog een keer en dan leg je de laatste pannekoek neer, hier smeer je het restant van de ricotta overheen, dan een beetje nootmuskaat en daaroverheen nog wat geraspte kaas, wij hadden oude kaas.
    Plaats dan je taart in het midden van de oven en laat deze erin staan totdat de kaas is gesmolten, dit duurde bij ons ongeveer een kwartiertje.
    Haal de taart uit de oven als de kaas is gesmolten, snijd deze in stukken en serveer...eet smakelijk!


  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Taartbodem met vruchten.

    Voor de taartbodem: 100 gr. basterdsuiker 100 gr. zelfrijzend bakmeel 50 gr. boter 2 eieren en een taartbodem blik Oven 10 min. voorverwarmen op 225 graden Suiker en eieren 10 min. mixen op hoge snelheid. 35 gr. boter toevoegen en nog 1 min. mixen. Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. (niet met de mixer!) de rest van de boter gebruiken om het blik in te vetten en de taartboden 7 tot 10 min. bakken op 225 graden. Mijn oma kon dit heel goed, ik iets minder. (Maar gelukkig zijn er ook kant en klare taartbodems te koop) Voor de vulling: 1 pakje slagroom (je kunt ook banketbakkersroom gebruiken) gele vla jam verse vruchten (wij vinden aardbeien altijd erg lekker, maar kan ook met mandarijntjes, perzik, frambozen etc.) Taartina (gelei,te koop in bijna elke supermarkt) De taartbodem insmeren met jam, aangepast aan de vulling. Slagroom kloppen en er naar smaak vanillevla doorheen roeren.De bodem bedekken met het slagroommengsel. Daarna het ...

    Rijstsalade met tonijn

    Rijstsalade met tonijn Een rijstsalade had ik nog niet eerder gemaakt, afgelopen zomer tijdens de vakantie heb ik het ook voor het eerst gegeten. Had niet verwacht dat ik dat zo lekker zou vinden. Het is wederom simpel, lekker en makkelijk te maken.  Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 100 gram rijst naar keuze 4 augurken 1 oranje paprika 3 eetlepels mais 1 klein blikje tonijn op olie 2 theelepels kappertjes peper en zout olijfolie Wat je gaat doen : Kook de rijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen.  Snijd de augurken in plakjes en de paprika in stukjes.  Meng dan de augurken, mais, tonijn en kappertjes door de rijst. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.  eet smakelijk!

    Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons & sesam-soya

    Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons  & sesam-soya Wat je nodig hebt voor 2 personen: 1) Ca. 500gr (redelijk) kruimige aardappel 2) Ca. 250gr peultjes 3) Bakje kastanjechampignons 4) Paar tenen knoflook 5) Ca. 6 eetlepels Ketjap Manis/ soyasaus 6) Ca. 2 theelepels aardappelzetmeel/ Maizena 7) Sesam-olie Wat je gaat doen: 1)  Schil de aardappels en snij ze in gelijke partjes. Breng aan de kook en kook vervolgens met de sugarsnaps ca 2 min in ruim kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. 2) Pel, schil en snij knoflook en gember goed fijn.  3) Bak de aardappelpartjes in de sesamolie op (middel)hoog vuur voorzichtig lichtbruin. Bak vervolgens de gember, de knoflook en de champignons mee. Voeg uiteindelijk de sugarsnaps toe en roerbak op hoog vuur tot alles knapperig gaar is.  4) Verwarm ondertussen in een apart pannetje de ketjap/ soyasaus en maak aan met het aardappelzetmeel. Voeg de sojasaus...

    American Cheesecake

    Dit recept is echt de moeite waard! Hoewel, echt veel moeite om hem te maken is het niet. Ingrediƫnten 1 pak bastognekoeken 200 gram boter 300 gram witte basterdsuiker 2 1/2 zakje vanillesuiker 1 ei 4 eierdooiers 1 eetlepel bakpoeder 90 gram custard 1 kilo magere kwark 1/2 citroen (sap ervan) Bereiden Verwarm de oven voor op 170 graden. Verkruimel de koekjes. Vet de springvorm in en verdeel de koekkruimels over de bodem. Klop de boter romig en mix er vervolgens de suiker en vanillesuiker doorheen. Mix er vervolgens het ei en daarna 1 voor 1 de dooiers door. Voeg nu de bakpoeder, de custard, de kwark en het citroensap toe en mix het tot een geheel. Verdeel het kwark mengsel over de koekkruimels en bak het geheel 40 minute...