Nog zo'n lekkere groente-fruit combinatie: koolrabi met appel!
Voor 2 personen heb je nodig:
- 2 kleine koolrabi's* (of 1 grote)
- 200 gram zachte geitenkaas
- 2 frisse appels (jonagolds bv)
- scheut vloeibare bakboter (ong 4 a 5 lepels)
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- 75 gram walnoten
- honing
- peper en zout
Schil de koolrabi's en snijd deze in blokjes. Kook ze (ong 7 minuten) beetgaar en giet af.
Snijd de appels in ongeveer even grote blokjes (schillen kan, hoeft niet).
Prak de geitenkaas met een vork in een kom fijn met de bakboter en de rozemarijn.
Meng de koolrabi met de appels en de walnoten, breng op smaak met zout en peper en doe het in een ingevette ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en schenk de honing er naar smaak overheen.
Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven op 180 graden. Lekker met notenbrood!
*Niet te verwarren met koolraab! Koolrabi is een kleine groene knol.
Voor 2 personen heb je nodig:
- 2 kleine koolrabi's* (of 1 grote)
- 200 gram zachte geitenkaas
- 2 frisse appels (jonagolds bv)
- scheut vloeibare bakboter (ong 4 a 5 lepels)
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- 75 gram walnoten
- honing
- peper en zout
Schil de koolrabi's en snijd deze in blokjes. Kook ze (ong 7 minuten) beetgaar en giet af.
Snijd de appels in ongeveer even grote blokjes (schillen kan, hoeft niet).
Prak de geitenkaas met een vork in een kom fijn met de bakboter en de rozemarijn.
Meng de koolrabi met de appels en de walnoten, breng op smaak met zout en peper en doe het in een ingevette ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en schenk de honing er naar smaak overheen.
Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven op 180 graden. Lekker met notenbrood!
*Niet te verwarren met koolraab! Koolrabi is een kleine groene knol.
Reacties
Een reactie posten