Na al die gezonde dingen werd het ook weer eens tijd om iets lekkers te maken, het is dan nog wel geen zon(dig)dag (die vind ik zo leuk!) ik had enorme zin om iets te bakken, en ik had met name trek in iets met speculaaskruiden, waarom weet ik ook niet. In een opwelling dacht ik dat het misschien lekker zou zijn met amandelspijs erin, en dat is wat ik heb gemaakt. Het is wel raadzaam om ze te gaan eten als ze zijn afgekoeld, dan zijn ze het lekkerste. Ik was ongeduldig dus heb er 1tje geproefd toen ze net uit de oven waren, maar na een uurtje was het veel lekkerder! Ik heb een basisrecept voor muffins genomen en iets minder van alles gebruikt, vanwege de vulling.
Wat je nodig hebt voor 12 van deze overheerlijke speculaasmuffins met amandelspijs :
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en klop de eitjes los in een glas.
Vermeng de poedersuiker en het amandelmeel met elkaar en voeg een klein beetje geklopt ei toe zodat alles een beetje bindt. Het hoeft echt maar een klein beetje te zijn, maar het moet niet te droog worden anders komt het niet meer goed uit de spuitzak. Doe het hierna in de spuitzak en leg even aan de kant.
Mix dan de boter en suiker luchtig en voeg het restant van het ei en de melk toe, dan beetje bij beetje de bloem, speculaaskruiden en het bakpoeder toevoegen en tot een mooi glad beslag kloppen.
Doe de vormpjes in het muffinblik en schep een beetje beslag op de bodem, verdeel dan de inhoud van de spuitzak over de muffinvormpjes en verdeel het resterende beslag over de vormpjes.
Zet ze dan in het midden van de oven en bak ze ongeveer 10-15 minuten.
Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen en dan....eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten