Als hele late lunch hadden wij vandaag een homemade schnitzel van texelse wezenparelkaas, een lekker gekruid kaasje met een romige smaak. Om er een schnitzel van te maken heb ik brood in de oven laten drogen en deze gekruid met ras el hanout en knoflookpeper, met als resultaat een texelse lunch met een vleugje marokko.
Natuurlijk kun je deze schnitzel met allerlei soorten kaas maken en het broodkruim naar smaak kruiden, ik zou persoonlijk alleen geen zout meer toevoegen.
Wat je nodig hebt voor 2 schnitzels :
Wat je gaat doen :
Doe de broodjes voor een klein uurtje in de oven op ongeveer 150 graden zodat ze droog worden en je ze makkelijk kunt verpulveren tot kruimels, dit kan met de hand maar ook in de keukenmachine. (Je kunt natuurlijk ook kant en klare paneermeel gebruiken)
Klop een ei los in een bord en voeg hier een beetje ras el hanout aan toe,ik heb het uit het potje geschud, ik denk ongeveer een theelepel.
Verpulver de boterhammen in een ander bordje en voeg hier ook ras el hanout aan toe, deze keer schat ik een eetlepel, ik heb het op gevoel gedaan, dan nog een beetje knoflookpeper en dit even mengen.
Haal dan de kaas eerst door het ei, dan door het broodkruim en dan nogmaals door het ei en weer door de broodkruim. Verhit dan wat olijfolie in de koekepan en bak de schnitzels aan beide kanten bruin, leg ze dan in een ovenschaal en zet ze nog even 10 minuten in de oven zodat de kaas nog wat zachter wordt.
Wij hebben het gegeten met niet meer dan een tomaatje erbij.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten